avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutor pentru deces pentru salariati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutor pentru deces pentru salariati

In cazul in care intr-o asociatie de proprietari unei salariate i-a decedat sotul, parinte sau copil, angajatorul ii poate oferi un ajutor de deces si in baza carei legi, articol, etc., i se poate acorda acest drept si care e suma care ii poate fi acordata?
Cel mai recent răspuns: c0stii , utilizator 00:23, 13 Martie 2015
Unii angajatori au prevazut asemenea ajutoare in contractele colegtive de munca. Nu cred ca asociatia de proprietari a prevazut acest ajutor in contractul de munca.
Dar, cu siguranta, se poate primi ajutor de inmormantare de la Casa de pensii si asiugurari sociale.
depinde de fiecare asociatie in parte
de exemplu la asociatia mea acordam ajutor de inmormintare de 300 lei pentru fiecare titular de apartament conform hotaririi adunarii generale din anul 2001 de cind sint presedinte si pina in prezent
acest lucru s-a reconfirmat la fiecare adunare generala iar suma o eliberam in baza unei cereri la care urmasul decedatului atasaza o copie dupa certificatul de deces iar in baza acestor acte eliberam suma si o repartizam la ch.comune in luna respectiva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariat-familia primeste ajutor de inmormantare ganca ganca va rog sa imi spune-ti daca exista in lege (si unde pot citi) ca la decesul unei persoane salariate (la privat sau la stat) familia are dreptul sa primeasca ... (vezi toată discuția)
Mai exista ajutorul de inmormantare? water water Buna ziua, Asi daori sa ma lamuriti in masura in care se poate daca in Romania mai exista ... (vezi toată discuția)
Accident de munca vs ajutor de inmormintare B.E.C. ARION B.E.C. ARION daca un angajat a decedat in accident de munca din propria neglijenta care este procedura de acordare a ajutorului de inmormintare. mentionez ca ITM a ... (vezi toată discuția)