Sumle pe care Asociatia le-a obtinut in instanta si care depasesc trei ani se prescriu daca aceasta nu a facut nimic pentru executare, deoarece prin deschiderea altui proces mai tarziu se au in vedere alte datorii pe alte perioade de timp. In orice caz, prin initierea unui act in vederea executarii termenul de prescriptie se intrerupe, nu se suspenda.
Subscriu la cele comentate de @adriantot cu privire initierea de noi intrebari pe acelasi subiect... nu mai stiu de unde provin si continua raspunsurile...
@deutza 93: parca am mai citit asemenea intrebari. Esti incurcata rau si vorba @av.corduneanu.daniel, angajeaza-ti un avocat sa descurce itile (atentie, noi costuri). Ce nu inteleg eu: nu ai achitat la timp intretinerea, asociatia a calculat penalizari, probabil ca a facut unele demersuri sa le achiti, nu le-ai achitat, ai fost data in judecata, ai pierdut procesul - bun, ce ai mai asteptat? Ca asociatia sa initieze procedura de investire cu formula executorie a Sentintei? Cunosti faptul ca toate costurile legate de orice actiune vor fi suportate tot de tine? Si mai este un aspect pe care l-am mai spus aici pe forum: in general procesele din mai multe motive, dureaza ceva timp iar asociatia+avocatul as., nu actualizeaza la zi sumele pentru care ai fost data in judecata, astfel ca la asa asociatie, asa proprietari...(cu scuzele de rigoare), asa ca la sumele initiale se adauga recalculari care pe un neinitiat il incurca rau de tot. Apoi observ ca lantul de procese pe care le ai cu asociatia nu se mai termina, de fapt ce vrei sa obtii in final?
Sunt de acord cu opinia d-lui @adriantot: notiunea de penalizari la penalizari, nu exista - o stie toata lumea si chiar nu se practica.
Daca asociatia, desi a castigat procesele pe care ti le-a intentat (cele "istorice"), pot sa-si ia adio de la pretentii, dar daca ai achitat, fie si un singur leu in contul acele Sentinte, trebuie sa te gandesti serios la faptul ca trebuie sa achiti toata suma si sa zici merci daca asociatia nu mai doreste si o actualizare a sumei, cu indicele de inflatie... ma rog, nu cred ca se mai complica ei si cu acest lucru.