avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie concediu crestere copil

Data nasterii aproximative este 9 noiembrie 2015.
Pana in luna dec. 2014 am avut salar brut 1080 lei si in lunile ian. si feb. 2015 am avut salar brut 1300 lei.
La cat at ar trebui sa imi maresc salarul brut incepand cu data 1 martie 2015, astfel incat sa pot beneficia de indemnizatia de 1200 lei pt crestere copil?
Stiu ca media ultimelor 12 luni trebuie sa fie 2000 lei.
Cat ar trebui sa fue salarul brut in lunile martie - noiembrie 2015? (se ia in calcul si luna nasterii, luna noiembrie ?)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:28, 10 Martie 2015
1. Daca veti naste in noiembrie cele 12 luni eligibile sunt decembrie 2014 - noiembrie 2015.

2. Se iau in calcul veniturile nete din aceste 12 luni: veniturile din salarii, din indemnizatiile pentru concediu medical (inclusiv concediul de maternitate).

3. Pentru luna nasterii copilului se iau in calcul veniturile cuvenite pentru acea luna, respectiv venitul pe care l-ar fi primit persoana daca ar fi lucrat in toata luna, sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizatia de maternitate.
aronlaura a scris:

.....
Cat ar trebui sa fue salarul brut in lunile martie - noiembrie 2015? (se ia in calcul si luna nasterii, luna noiembrie ?)

In jurul valorii de 2020 lei brut ar trebui sa fie salariul dvs brut pentru ca indemnizatia pentru CCC sa aiba o valoare de 1200 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil Ellamy Ellamy Buna ziua as dori sa stiu si eu cum se calculeaza indemnizatia ptr copil,tinand cont ca pana in octombrie 2014 am avut un salariu de 1379brut,din noiembrie s a ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil GabriellaS GabriellaS Buna ziua, Puteti sa imi calculati valoarea indemnizatiei de crestere copil, dupa legea actuala? (ma intereseaza diferenta de bani daca optez sa stau in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu crestere copil atlassport atlassport Situatia mea este urmatoarea : data probabila a nasterii va fi 5 noiembrie 2015. Cum se calculeaza indemnizatia CCC? stiu ca se ia 85% din media venitului ... (vezi toată discuția)