avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare mansarda si antecontract vc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare mansarda si antecontract vc

Problema mea este urmatoarea: am incheiat in antecontract pt. cumpararea unei mansarde, am trecut in el clauze, penalitati etc., dar acesta antecontract nu a fost respectat. Mansarda nu este intabulata, termenul din contract a expirat. As vrea sa chem constructorul in judecata pentru incheierea actului autentic, dar nu stiu daca pot face asta deoarece el nu apare in cartea funciara ca si proprietar. In CF este inscris doar contractul de cesiune prin care locatarii cedeaza dreptul patrimonial asupra terasei.
Ce ma sfatuiti?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:07, 19 Iunie 2009
Am avut un caz identic si, in baza contractului de construire si cel de cumparare a mansardei, am obtinut o hotarare care tine loc de act de vanzare-cumparare. Pasii urmatori sunt pentru intabularea in Cartea Funciara.
Depinde totul de continutul acelui act pe care dumneavostra il numiti act de cesiune prin care se cedeaza drepturile asupra terasei.

Fara a cunoaste continutul lui si intinderea drepturilor constructorului, este greu de dat un raspuns.
Actul la care fac referire este incheiat la notar, se numeste acord de cesiune, iar prin el locatarii blocului isi exprima acordul pentru construirea mansardei, cedeaza drepturile patrimoniale asupra terasei dandu-si totodata acordul pentru intabularea ulterioara a constructiei. Desigur, constructorul le-a oferit locatarilor si o suma de bani pentru terasa. Actul este semnat de toti locatarii.
Va multumesc
in baza acestor acte , puteti solicita in instanta pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare, apartamentare mansarda izomihai izomihai Buna ziua.Firma la care lucrez,o firma de constructii,s-a lovit de urmatoarea problema.in schimbul anveloparii unui bloc de 4 etaje si 2 scari,asociatia de ... (vezi toată discuția)
Exista drept de proprietate in acest caz ? gabyteo gabyteo Un amic a incheiat un contract de vanzare -cumparare a unui apartament in forma scrisa dar nu prin notariat ci pur si simplu tehnoredactat si semnat de parti ... (vezi toată discuția)
Intabulare mansarda petunie petunie Buna ziua Am urmatoarea problema: In anul 2001 ne-am extins apartamentul la mansarda blocului unde locuiam. Am obtinut autorizatie de constructie pe baza ... (vezi toată discuția)