In urma cu cativa ani mama vitrega mi-a vandut apartamentul ei pastrandu-si dreptul de habitatie viagera pana la sfarsitul vietii, in acte se specifica ca acum sunt in stapinire de drept urmand sa intru in stapanirea de fapt dupa decesul mamei.
Ca urmare a unui litigiu in care sunt implicat apartamentul a fost pus sub sechestru asigurator.
Acest apartament poate fi executat silit in cazul in care pierd litigiul ?
Am inteles.
In cazul in care se scoate la licitatie, mama mea sau tatal meu care locuieste in acelasi apartament, pot face o oferta preferentiala sau sa participe la licitatie cand pretul scade la o valoare acceptabila?
Nu, debitorul nu poate cumpăra imobilul prin interpuși, iar titularul dreptului de habitație nu are interes să îl cumpere, oricum îl folosește nestingherit pe tot timpul vieții. Practic, l-ar cumpăra pentru dvs. Dar, puteți încerca. Sau, mai bine, din banii pe care i-ați da pe imobil, plătiți datoria către creditorul urmăritor.
Asa ar fi cel mai simplu numai ca datoria depaseste valoarea apartamentului, bani pe care nu ii am, dar dispun de o suma cu care tata ar putea licita, in ideea ca un apartament cu drept de habitat viager nu se vinde asa usor, ar deveni proprietar si ar sta linistit pana moare.
Ma intereseaza doar daca legal poate participa la licitatie.