avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare firma pentru prestarea de servicii ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare firma pentru prestarea de servicii foto-video

Buna ziua
Eu si cu sotul meu vrem sa prestam servicii foto video pentru diferite evenimente (nunti, botezuri). Intrebarea mea este daca este de ajuns un PF sau ar trebui alta forma.
Ce taxe si impozite se platesc la stat in acest caz?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:42, 10 Martie 2015
V aveti autoriza la registrul comertului ca si pfa. Aveti informatii la adresa [ link extern ]

Veti plati pentru pfa impozitul pe venit 16%, contributii la sanatate (de exemplu in aceasta luna e 54 lei) si contributie la pensie (care acum e 222 lei si doar daca nu mai aveti in alta pate un alt contract de munca valabil).
Multumesc pentru raspuns. Din cate am inteles eu, pfa se face doar pe numele unei persoane. Sotul meu are un contract de munca in alta parte, ceea ce inseamna ca contributia la pensie nu o va plati. Am inteles bine? Serviciile noastre implica 2 persoane, in acest caz pentru a doua persoana cum se procedeaza cu taxele? Ca sa fim acoperiti amandoi, cum ar trebui sa procedam? Sau este de ajuns sa fie numai unul din noi?
Multumesc.
Va ajuta prevederile legii 4 din 2014 pe care va rog s-o cititi si cand inregistrati actele la registrul comertului, spuneti ca doriti sa faceti si treaba asta, adica pfa sotul si dumneavoastra trecuta suplimentar. Numai ca va trebui sa platiti contributie la sanatate si pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echipa foto-video fotografeveniment fotografeveniment De cateva luni fac fotografie de eveniment (nunta, botez, majorat) si sunt insotit de un coleg cameraman. Ne gandim sa intram in legalitate , insa deocamdata ... (vezi toată discuția)
Eu sunt angajata si asociata la un srl. Silvia12345 Silvia12345 Eu sunt angajata la o corporatie unde am un salariu din care mi se retine CAS si CASS. Am si un SRL unde sunt administrator si asociat unic fara activitate ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa activitati fotografice - e necesara calificarea? leinad20 leinad20 Buna seara! Vreau sa infiintez un PFA, dar nu prea am inteles multe despre procedura, acte necesare, etc. Pe forum am gasit mai multe raspunsuri, dar diferite, ... (vezi toată discuția)