avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incheiere CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incheiere CIM

Buna ziua,
As dori sa stiu care este termenul legal in care se poate incheia un contract de munca cu motivatia : "necorespunzator postului" ?

Conform ordonantei 28/2009, pe perioada de maxim 3 luni angajatul si angajatorul este scutit de plata impozitelor si contributiilor la fondul de salar, cum se face raportarea nominala la somaj, cas, cass?
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2009
carmen a, utilizator
Cel mai recent răspuns: carmen a , utilizator 19:53, 21 Iunie 2009
notiunea de "necorespundere in munca", sub raport profesional, are un caracter complex pentru ca nu se limiteaza la capacitatea profesionala, adica la priceperea celui in cauza la indeplinirea atributiunilor de serviciu, ci poate viza alte criterii, sub conditia ca acestea sa fie prevazute de actele normative ce reglementeaza activitatea respectiva. Dispozitia de desfacere a contractului pentru necorespundere sub aspect profesional, chiar daca este data dupa expirarea termenului de 30 de zile, prevazut de art. 62 alin. 1 Codul muncii, se considera emisa in termen, deoarece necorespunderea fiind continua, termenul naste zi de zi. ((1) În cazul în care concedierea intervine pentru unul dintre motivele prevăzute la art. 61 lit. b)-d), angajatorul are obligaţia de a emite decizia de concediere în termen de 30 de zile calendaristice de la data constatării cauzei concedierii.)

Instanta investita cu judecarea contestatiei are indatorirea sa verifice temeiul invocat si sa dispuna, in raport de natura faptelor pretinse a fi de necorespundere, administrarea oricarei probe, eventual chiar o verificare prin expertiza tehnica.

Pentru o concediere pe motiv de necorespundere profesională, procedura este prevăzută de art. 63 (2) din Codul muncii şi detaliată la art. 77 din CCMUNN. Si sa nu uitati ca salariatul are dreptul la 20 de zile de preaviz
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2009
ContSters54707, utilizator
Multumesc, m-am lamurit.

Cu cealalta problema?, somajul tehnic?
Pentru somajul tehnic in vederea scutirii de plata contributiilor trebuie ca toata societatea, fara nici o exceptie, sa fie in somaj tehnic minim 1 luna de zile.
arthurlaw a scris:

....................

Pentru o concediere pe motiv de necorespundere profesională, procedura este prevăzută de art. 63 (2) din Codul muncii şi detaliată la art. 77 din CCMUNN. Si sa nu uitati ca salariatul are dreptul la 20 de zile de preaviz

Preavizul este de 20 de zile lucratoare .... :)
freeelis a scris:

arthurlaw a scris:

....................

20 de zile? chiar daca in CIM sunt prevazute 15?

Preavizul este de 20 de zile lucratoare .... :)

Alte discuții în legătură

Necorespundere profesionale - urgent eujad eujad Daca un salariat TREBUIE dat afara ptr necorespundere profesionala cum tb procedat?are dreptul la somaj? (vezi toată discuția)
Concediere chance1 chance1 Buna ziua! Lucrez la o firma de cablaje electrice pentru masini de 7 ani. Acum cateva saptamani mi s-a desfintat postul si lucrez pe banda(nu stiu daca stiti ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim cu art.61,lit.d monicagheorghe monicagheorghe Bună ziua, Vă rog frumos, să mă ajutaţi cu un răspuns: un angajat a început lucrul în data de 13.05.2013. Nu corespunde profesioanl, motiv pentru ... (vezi toată discuția)