avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Trimitere in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Trimitere in preaviz

Firma la care lucrez m-a trimis in preaviz pe motiv ca se desfiinteaza postul. Mentionez ca la evaluarile anuale am fost evaluat bine, sarcinle de serv mi le-am indeplinit corespunzator, nu am avut probleme de disciplina.

Intrebarea mea este;Pot sa fac ceva pt a-mi pastra locul de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:25, 10 Martie 2015
1. Calificativele acordate sunt pentru activitatea desfasurata si nu au nici o legatura cu decizia luata de angajator de a desfiinta postul ocupat de dvs.

2. Desfiintarea postului nu este o sanctiune acordata salariatului, nu are legatura cu persoana dvs. ci este o decizie a angajatorului pentru o activitate mai eficienta a firmei respective.

3. Din Codul muncii:

Art. 65
(1) Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului reprezinta incetarea contractului individual de munca determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fara legatura cu persoana acestuia.
(2) Desfiintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa.

Puteti doar sa contestati decizia de concediere si numai daca se va anula , atunci va pastrati locul de munca pana la o viitoare disponibilizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie concediere din motive ce nu tin de persoana angajatului denisa88 denisa88 Buna seara, Am cateva intrebari si v-as fi recunoscatoare daca as primi un raspuns cat mai detaliat.O sa redactez intocmai foaia pe care am primit-o,fara a ... (vezi toată discuția)
Decizie desfiintare post part-time TEF TEF Ma poate ajuta cineva cu un model de decizie de desfiintare post incadrat cu norma redusa de 2 sau 4 ore. Care sunt motivele invocate si pasii care trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Desfiintare punct de lucru - somaj Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua, am mai multi angajati pe care va trebui sa ii disponibilizez caci vom inchide punctul de lucru, aproximativ 10 pers. carora va trebui sa le dam ... (vezi toată discuția)