avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ( antecontract) ma poate da in judecata constructorul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

( antecontract) ma poate da in judecata constructorul ca nu mai pot sa cumpar casa

Buna ziua!

am incheiat un antecontract de vanzare cumparare ( am achitat avansul) pt constructie casa -in calitate de cumparator (casa ce se va construi) ......la termenul stipulat pt incheierea contractului eu nu mai pot sa cumpar casa ...nu mai doresc sa inchei contractul (nu mai am baniii pe care ma bazam la inceput)
constructorul ma poate da in judecata pt a obtine o hot ce tine loc de contract? si daca obtine hot si eu tot nu am baniii...imi poate executa bunurile

se practica sa oblige constructorul cumparatorul prin instanta?
in antecontract scrie doar ca se pierde avansul...atat
Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2015
mirelamaria, utilizator
Dvs trebuie sa rezolvati pe cale amiabila in sensul ca sa l notificati ca nu mai doriti sa incheia contractul de vanzae cumparare si ca doriti desfiintarea antecontractului. Apoi urmeaza sa vedeti ce se intampla cu avansul....
daca in antecontract scrie ca se pierde avansul, si nu scrie ceva de genu , in cazul in care promitentul cumparator refuza, se razgandeste etc sa cumpere imi rezerv dreptul de a cere in instanta prejudiciile aduse. degeaba te da in judecata, acolo scrie clar , in caz ca te razgandesti singurul lucru care il poate cere constructorul, promitentul vanzator adica, este fix avansul care este deja dat.
multumesc de raspuns

dar nu se aplica art 1699 chiar daca nu e trecut in antecontract?:Când una dintre părţile care au încheiate promisiune bilaterală de vânzare refuză, nejustificat, să încheie contractul promis, cealaltă parte poate cere pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de contract, dacă toate celelalte condiţii de validitate sunt îndeplinite.
Se poate si acest lucru, e dreptul fiecaruia de avea acces liber la justitie. De aceea v am spus ca cel mai bine este sa va intelegeti amiabil cu acesta. Daca stati pe forum in continuare nu o sa va rezolvati problema.

Alte discuții în legătură

Antecontract - clauza de razgandire mirelamaria mirelamaria Buna ziua! intr-un antecontract ce presupune clauza de razgandire.......o razgandire pur si simplu sau implica o ,, razgandire\'\' din motive intemeiate ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare - executare cumparator apetra apetra Cumparator in cazul achizitiei unui teren si a unor imobile; suntem in faza in care asteptam cele 30 zile pentru exercitare drept preemtiune. Nu este prevazuta ... (vezi toată discuția)
Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)