avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Neefectuarea platii voluntare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Neefectuarea platii voluntare

Buna ziua. Am primit un plic de la ANAF precum ca trebuie sa platesc o suma in calitate de mostenitor in urma unei tranzactii imobiliare de pe urma tatalui meu el fiind mort din 2007 ca ar fi avut el o suma de platil probabil.Intrebarea este de ce sa platesc eu deoarece nu sunt eu mostenitoare ci doar osora de amea locuieste acolo eu nu am mostenit nimic de pe urma tatalui .Ce ar trebui sa fac sa merg la ANAF si sa spun toate lucrurile acestea ,sa treaca la ea datoriile lui .
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 16:51, 11 Martie 2015
Pe plic este inscris numele dvs?
Mergeti la ANAF si dati o declaratie in care spuneti ca nu sunteti mostenitor (mai ales daca are copii, pentru ca ei au prioritate) si totodata daca a venit acum cu o intarziere de ~8 ani este prescrisa demult. Folositi ca punct de pornire ART 2513
da este numele meu dar eu sunt casatorita de 20 de ani plicul este venit cu numele de casatorie
Tiberio a scris:

Folositi ca punct de pornire ART 2513


Un sfat, dacă îmi permiteță domnule student. Înainte să dați sfaturi, verificați cu atenție dacă sfatul este corect.
În primul rănd se aplică prevederile Codului fiscal, lege specială, în al doilea rând este o prescripție ce a început să curgă anterior intrării în vigoare a noului Cod Civil, prin urmare pentru această prescripție ( dacă am aplica dreptul comun) am invoca prevederile Decretului 167/1958.
D-le avocat ce ma sfatuiti sa fac deoarece eu nu am participat la nici o tranzactie impreuna cu tatal meu si nu am semnat nicaieri nimic si nu sunt nici mostenitoare ci doar ca sunt fiica decedatului .El a facut aceea tranzactie impreuna cu fratii lui(tata) acu 10ani aproximativ dar mama a decedat anul trecut .DE CE nu a primit ea acea instiintare,si am primit noi copiii lui. Dar el are 7 ani de cand a decedat.E posibil asa ceva.

Alte discuții în legătură

Am primit ieri o somatie si un titlu executoriu, emise pe numele ... NicoleC NicoleC Am primit ieri o somatie si un titlu executoriu, emise pe numele tatalui meu, decedat in urma cu 24 de ani, avand ca obiect impozite datorate pentru un teren ... (vezi toată discuția)
Somatie si titlul executoriu pentru neplata impozit teren agricol transmise pe numele unei persoane decedate anaddam anaddam Buna ziua, Am primit pe numele mamei mele decedate de 12 ani,somatie si titlul executoriu pentru neplata impozitului pe teren agricol. Precizez ca dupa ... (vezi toată discuția)
Mostenire Bogdan62 Bogdan62 Tatal meu a decedat.A fost casatorit cu o femeie(care nu este mama mea) timp de 40 ani,care a decedat cu 7 luni in urma;tatal meu nu a apucat sa faca ... (vezi toată discuția)