avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Normele de la C.A.P
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Normele de la C.A.P

Pentru o persoana de sex masculin,63 ani, care are 34 ani lucrati si care a fost incadrata cu contract de munca la C.A.P. pentru o perioada de 12 ani, se pot lua in calcul normele la varsta de pensionare?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:55, 13 Martie 2015
In acea perioada de 12 ani ati avut si alt contract de munca ?
nu, in acea perioada persoana respectiva a fost angajata contabil la C.A.P-ul respectiv si a beeficiat si de norme. Vreau sa intreb, in sit. in care are 34 ani lucrati, normele respective nu il ajuta sa iasa la pensie anticipata partiala?
Il ajuta.

Legea 263/2010

ART. 17

(3) Constituie stagiu de cotizare si timpul util la pensie realizat de agricultori, in conditiile reglementate de legislatia privind pensiile si alte drepturi de asigurari sociale ale agricultorilor, anterioara datei de 1 aprilie 2001.

~ Conținut șters la cerere ~
Se considera perioada de suprapunere.
Nu intra in stagiu de cotizare separat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu cotizare - pensie anticipata partiala ciubucae ciubucae Buna ziua! Sunt nascut in data de 26.09.1951(persoana de sex masculin) si am cotizat la sistemul public de pensii in calitate de angajat cu contract individual ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, adresez o intrebare pentru sotia mea. in momentul ... Pricop St Pricop St Buna ziua, Adresez o intrebare pentru sotia mea. In momentul actual are un stagiu de cotizatie de 34 ani 10 luni si 18 zile. Din acesti ani , 16ani, 9 luni ... (vezi toată discuția)
Pensionare limita de varsta stefan_ana stefan_ana Sunt nascut pe 24 noiembrie 1950, sex masculin. Sunt angajat din 1 August 1968 si am lucrat pana in 1 Mai 2008. In aceasta periaoda am beneficitat de grupa ... (vezi toată discuția)