avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu sau vanzare imobil - rata prima casa
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu sau vanzare imobil - rata prima casa

Buna ziua,

Am un credit prima casa unde eu sunt titularul creditului iar sotia este coplatitor.
Suntem separati (inca nu suntem divortati), sotia locuieste cu copilul si socrii in apartamentul cumparat prin "prima casa". O vreme am platit jumatate din rata insa nu mai doresc acest lucru deoarece nu mai locuiesc acolo.
Sotia ameninta ca va apela la un executor pentru poprire pe salariul meu.

Intrebarea mea este daca eu pot cere executarea silita a apartamentului respectiv (vanzare lui de catre banca) inainte sa mi se puna poprire pe salar. Care sunt conditiile in care mi se pot lua bani de pe cardul de salariu? Ce perioada ar trebui sa nu fie platita rata pentru ca banca sa poata sa ceara angajatorului meu o parte din salariu pentru rata respectiva?
Specific ca iese din discutie punerea de catre mine in vanzare a apartamentului respectiv deoarece nu am cum duce acolo eventuali cumparatori. Acolo locuiesc acum si socrii mei impreuna cu sotia si copilul nostru. Precizez de asemenea ca am fost scos afara din apartament deoarece sotia are o relatie extraconjugala si nu mai doreste casatoria (desi nu e grabita sa ceara divort).
Ce alte optiuni am pentru a nu mi se face poprire pe salariu. Pana in prezent rata este platita la zi insa eu personal nu mai am de gand sa platesc nimic. E aberant sa platesc pentru sotie si relatia ei extraconjugala.
Cel mai recent răspuns: popapopa , utilizator 13:59, 27 Martie 2015
Aveti in vedere si faptul ca in cazul contractelor incheiate prin programul Prima Casa aveti interdictie de vanzare in primii 5 ani de la contractare. Chiar si in ipoteza in care achitati integral creditul la banca mai de vreme de cei 5 ani tot nu il puteti vinde.
Dumneavoastra sunteti coproprietar al imobilului, este dreptul dumneavoastra sa va folositi de acest bun.Apelati la un avocat pentru a va reprezenta interesele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, partaj, banca, credit prima casa. 123soare 123soare In urma divortului am ramas cu un credit la banca pentru un apartament luat prin prima casa, creditul este luat impreuna cu fostul sotul. eu nu mai stau in ... (vezi toată discuția)
Cat reprezinta mai exact poprirea in cazul executarii silite la un credit ipotecar? raduandrei_75 raduandrei_75 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri competente (eventual cu numarul articolului din codul civil) la situatia mea. Mai exact, sunt divortat de ... (vezi toată discuția)
Partaj hadrian74 hadrian74 Ce se intimpla daca in urma unui proces de partaj urmeaza sa-i platesc fostei sotii ca sulta cota parte din valoarea apartamentului dar nu am posibilitate? voi ... (vezi toată discuția)