avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Harțuire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Harțuire

Bună ziua! Cred că acesta este titlul subiectului,hărțuire.Până de curând am lucrat la o firmă unde nu mai primisem salariul de câteva luni, plus alte nereguli care se întâmplau acolo,fapt care m-a determinat să înștiințez ITM-ul.Între timp mi-am găsit alt loc de muncă iar fostul director,drept răzbunare că am fost la ITM, m-a amenințat că dă el telefon la actualii șefi și mă dă afară.De atunci zilnic sună la actualul loc de muncă(el și alte persoane puse de el) și le spune vrute și nevrute despre mine,lucruri total neadevărate și pe care oricum nu le crede nimeni.Dar mă deranjează și nu vreau să fiu privit rău din cauza lui.Vă rog mult să-mi spuneți și mie unde mă pot adresa să,să înceteze odată.Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:00, 11 Martie 2015
Ați putea încerca o plângere pe art. 208 , NCP, ideea este să puteți și proba cele afirmate.
Potrivit art. 72 din Codul civil, orice persoană are dreptul la respectarea demnităţii sale.
Este interzisă orice atingere adusă onoarei şi reputaţiei unei persoane, fără consimţământul acesteia ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75 C.civ.

Conform art. 30 alin. 6 din Constituţia României, libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu fosta sefa. ultras1923 ultras1923 Buna ziua ,de aproape o luna am mai multe probleme cu fosta mea sefa ,de cand mi-am dat demisia pana in prezent ,acesta doamna nu se opreste din jigniri cand ... (vezi toată discuția)
Denigrare din partea fostului angajator print2014 print2014 Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea mea. De curand am fost determinata sa-mi semnez lichidarea la zi din firma in care am lucrat un an ... (vezi toată discuția)
Defaimare de catre angajator camiutza7 camiutza7 Buna ziua, Am fost concediata cu suspendarea postului, mi s-a dat preaviz legal pe care nu l-am respectat , am anuntat ca plec , mi s-a desfacut ... (vezi toată discuția)