avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Problema cu fosta sefa.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Problema cu fosta sefa.

Buna ziua ,de aproape o luna am mai multe probleme cu fosta mea sefa ,de cand mi-am dat demisia pana in prezent ,acesta doamna nu se opreste din jigniri cand ma vede si un vocabular destul de urat ,nu mai zic ca in ziua in care m-am dus sa intreb de bani l-a pus pe un domn sa ma bruscheze ,dupa care cand am amenintat-o ca ma duc la politie si depun plangere a devenit dintr-o data mai linistita ,iar acum de o saptamana m-a sunat ca i-ar fi disparut un aparat foto din depozit (dupa 3 saptamani de la plecarea mea a descoperit lipsa) si ma ameninta cu politia ,nu mai zic ca spune la o gramada de lume ca eu l-am furat ,+ ca ieri cand am mers sa vorbesc cu dansa mi-a vorbit din nou urat ,ce as putea sa fac ? Din cate stiu pot depune o plangere pentru hartuire si defaimare.
Cel mai recent răspuns: Livius Laslau , Consilier juridic 01:55, 31 Iulie 2016
Art.30 alin.6 din Constitutie dispune ca :Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si dreptul la propria imagine.

Potrivit art. 72 din Codul civil, orice persoană are dreptul la respectarea demnităţii sale. De asemenea, este interzisă orice atingere adusă onoarei şi reputaţiei unei persoane, fără consimţământul acesteia ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75 C.civ.

In speta, puteti promoca o actiune in instanta pentru încetarea faptei ilicite sau pentru repararea prejudiciului cauzat.
In cazul in care nu v-ati primit banii pentru activitatea desfasurata, va sfatuiesc sa trimiteti o notificare societatii, prin care sa le solicitati ca in termen de 72 de ore de la primire, sa va achite toate drepturile salariale (inclusiv concediul neefectuat, daca este cazul), in caz contrar fiind nevoiti sa apelati la ITM si la instanta de judecata.
In ceea ce priveste aparatul foto, daca nu l-ati primit pe baza de proces verbal, fosta sefa nu are ce sa va impute. In schimb, daca l-ati primit pe baza de proces verbal, in mod normal, trebuia sa-l predati tot pe baza de pv, iar daca nu l-ati predat in aceste conditii, acest lucru trebuia mentionat in fisa de lichidare. Indiferent de situatie, fosta sefa nu va poate imputa din drepturile salariale cuvenite nici un fel de retinere. In cazul in care fosta sefa poate face dovada faptului ca, din vina dvs exclusiva, aparatul foto nu mai exista, atunci poate deschide o actiune separata pentru recuperarea prejudiciului.
Cat priveste o actiune impotriva fostei sefe cu privire la ceea ce spune despre dvs, va trebui sa fie foarte bine argumentata (martori, inscrisuri, etc), iar prejudiciul trebuie foarte bine documentat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la replica raulkovacs07 raulkovacs07 Buna ziua! Intrebare mea este, daca intr-un articol publicat intr-un ziar local, scriitorul articolului atribuie unui grup de persoane niste atributii ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a face? stergerea unor articole defaimatoare din mediul online domy domy Buna seara. Ma intereseaza in ce conditii se poate solicita stergerea unor articole defaimatoare de pe siteurile unor publicatii locale prin care se aduce ... (vezi toată discuția)
Defaimare de catre angajator camiutza7 camiutza7 Buna ziua, Am fost concediata cu suspendarea postului, mi s-a dat preaviz legal pe care nu l-am respectat , am anuntat ca plec , mi s-a desfacut ... (vezi toată discuția)