avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligatia de a face? Stergerea unor articole ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligatia de a face? Stergerea unor articole defaimatoare din mediul online

Buna seara.
Ma intereseaza in ce conditii se poate solicita stergerea unor articole defaimatoare de pe siteurile unor publicatii locale prin care se aduce atingere onoarei si demnitatii unei persoane, in cazul in care articolul dateaza din luna martie 2012?
Poate fi trasa la raspundere persoana care a scris respectivele articole si acum, chiar daca a trecut mai mult de 3 ani de la publicarea acestora, tinand cont ca articolul respectiv produce efecte si in momentul de fata?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 17:05, 4 Ianuarie 2016
Ar trebui sa se poată.
De ce nu ați acționat pana acum?
Pe d-voastră ce vă interesează- ștergerea articolelor respective sau tragerea la răspundere a respectivelor publicații și a deținătorilor lor?
Ma intereseaza in primul rand stergerea articolelor si de asemenea tragerea la raspundere a celor care le-au scris, sau a redactiei.
Nu am actionat pana in momentul de fata datorita faptului ca in urma acelor publicatii am fost afectat financiar.
Deoarece respectivele articole se găsesc pe site care aparține publicațiilor X și Y solicitați în scris acestora, retragerea lor.
Cât privește acționarea în judecată, este cam târziu- au trecut 3 ani.
Se poate face acțiune în pretenții civile, temei de drept răspundere civilă delictuală, prejudiciul produs constând în atingerea onoarei , demnității și reputației d-voastră.
Publicarea articolelor , au un caracter defăimător- fapta ilicită, Respectivele fapte pot fi dovedite sau nu?
Puteți obține și cheltuieli de judecată doar să nu fi trecut termenul de 3 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la replica raulkovacs07 raulkovacs07 Buna ziua! Intrebare mea este, daca intr-un articol publicat intr-un ziar local, scriitorul articolului atribuie unui grup de persoane niste atributii ... (vezi toată discuția)
Jigniri in public andrada_2 andrada_2 Buna ziua! Daca mi s-au adresat jigniri de catre o persoana in public, cum ma pot apara legal? Care imi sunt drepturile? Va mulumesc. (vezi toată discuția)
Art.371 acuzatii de incest / homosexualitate facute in public cristi44 cristi44 Va salut, Un individ a facut in public afirmatii de relatii incestuoase catre o mama de 70 ani si fiul sau de 50 ani, in acelasi timp afirmand ca fiul este ... (vezi toată discuția)