avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces rovigneta ajuns in recurs
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces rovigneta ajuns in recurs

Buna ziua,

Am in curs un proces de rovigneta inca din 2012.
Am fost depistat la Brezoi fara rovigneta. Am contestat procesul verbal motivand ca am avut rovigneta pana la ora 00.00 si dupa nu a functionat sistemul din statiile peco pentru a lua una noua (tinand cont de faptul ca am fost depistat la ora 03.20)
Se pare ca cei de la Brezoi au trimis la Craiova (motivand ca nu e pentru ei), de la Craiova au trimis la Inalta curte de casatie si justitie, ca mai apoi sa ajunga la valcea si iar la Brezoi, cu termen luna aceasta.
In toata aceasta plimbare, la Brezoi mi-au dat castig de cauza pentru faptul ca nu exista pe proces semnatura holografica a agentului constatator (acum vre un an). Cei de la CNADR au contestat si de atunci tot astept.
Am vazut acum putin timp la TV ca intr-adevar, s-a dat sau o sa se dea o lege, cum ca fara semnatura PV este nul.
Ce stiti despre asta? Exista o lege sau este doar o discutie?
Ar trebui sa mai trimit ceva la ei? sau doar sa astept?
Ma intereseaza iar, daca cumva e posibil daca pierd procesul sa ma puna sa platesc ceva, gen cheltuieli dejudecata, etc..

Multumesc,
Catalin
Cel mai recent răspuns: Catalin1706 , utilizator 16:04, 11 Martie 2015
[ link extern ]

Depuneti in apel si speta aceasta.
Nu aveti cum sa pierdeti.
Nu este vorba despre o lege, ci despre o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție, act care este obligatoriu pentru instanțe. Dosarul dvs. a ajuns în calea de atac a recursului (procesul a început în 2012). Puteți să trimiteți o notă scurtă la dosar prin care să faceți referire la această decizie, dar, teoretic, nu e nevoie pentru că instanțele sunt obligate să țină cont de ea atunci când judecă.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Multumesc frumos pentru raspuns.
Ma puteti ajuta cu o formulare in care sa rog a se judeca in lipsa si sa fac referire la aceasta decizie a Inaltei Curti, pe care sa o pot trimite prin posta?
Mentionez ca nu ma princep la termeni juridici :)
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovigneta Capabilu Capabilu Am primit o amenda pentru rovigneta care nu are semnatura olografa a agentului constatator. Conform art. 17 din O.G. 2/2001 lipsa semnaturii agentului ... (vezi toată discuția)
Executare silita srgstancu srgstancu Buna Seara, Astazi am primit Dosarul de executare din cauza neplatii rovinietei din 2012 luna 5. S-au castigat procesele cu aceasta institutie pe baza ... (vezi toată discuția)
Executare silita rovignieta danutz_ldm danutz_ldm Buna ziua in urma cu cativa ani,mai exact in anul 2012,am primit vreo 15 procese verbale de constatare a contraventiei de la CNADR..... Nu le-am bagat in ... (vezi toată discuția)