avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune!

Buna va prezint si eu problema pe care o am,va rog sa ma ajutati cu un sfat.Tatal este decedat,mama bolnava cu certificat de handicap gradul I,mai am doua surori,eu am grija de mama mea cu tot ce inseamna cheltuieli ,medicamente,se poate sa fac succesiune doar in numele meu ,fara cele doua surori.
Va multumesc.
Dupa cine vreti sa faceti succesiune? Daca vreti dupa tata , la succesiunea au vocatie cei trei copii si sotia defunctului.
Daca vreti dupa mama..trebuie intai sa asteptati sa fie chemata la cei drepti, caci succesiunile se deschid prin moarte.
Pentru tata vreau sa fac succesiune si nu vreau ca cele doua surori sa participe.
Nu puteti inlatura de la mostenire surorile. In caz de neintelegere va veti adresa instantei de judecata pentru dezbatere.
Mama trebuie pusa sub interdictie si desemnat un tutore.
Cui trebuie sa ma adresez pentru a deeni tutorele mamei si ce acte sunt necesare.
Va multumesc.
La instanta de tutela, instanta civila de la domiciliu mamei. Meregti intai la Autoritatea tutelara de la Primarie , ei va vor indruma. Va trebuie si o expertiza IML, diagnostic etc.
Insa pentru reprezentarea la succesiune nu veti fi numita dvs ci un curator pentru ca si dvs sunteti mostenitor.

Alte discuții în legătură

Tutela Irina Gruber Irina Gruber Mama are multe probleme de sănătate, am o sora calcă care dorește ca soțul ei sa devină tutore (al mamei mele) sa o duca la azil,sa facă partajul așa ... (vezi toată discuția)
Am fost luată sub tutela bunicilor de la vârsta de 10 ani. ce drept am la moștenire? Firica82 Firica82 Buna ziua am fost luată sub tutela bunicilor de la vârsta de 10 ani până la 18 ani bunicii au decedat,as dori să știu ce drept am la moștenire? Pot avea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, în urma decesului tatălui meu am început succesiunea, ... Orban Mircea Orban Mircea Bună ziua, în urma decesului tatălui meu am început succesiunea, fiind 3 surori și mama, pentru certificatul de proprietate primit de la stat în anii 90, ... (vezi toată discuția)