avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenirea la munca dupa cic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenirea la munca dupa cic

am o intrebare ,pe data de 04.07 trebuie sa revin la locul de munca dupa cic,iar patronul m-a intrebat ce am de gand ,deoarece posturile la firma sunt ocupate si ma intrebat daca nu as fi de acord sa fac o cerere prin care sa -mi dau lichidarea pe cale amiabila...,atunci l-am intrebat de somaj si m-ia spus ca de fapt el nu ma poate da in somaj ca are nevoie poate de personal in trei subunitati de munca dar care apartin de alta firma v-as ruga sa-mi spuneti ce pot face in aceasta situatie
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:40, 19 Iunie 2009
Va prezentati la munca. Patronul este obligat sa va primeasca. Daca semnati o demisie sau cerere de incetare cu acordul partilor, nu mai luati nici un somaj. Deci, nu semnati nimic in acest sens.
Nu exista nici un act normativ , care sa va impiedice sa nu va duceti la munca...din contra angajatorul este obligat sa va primeasca...mergeti acolo , vedeti care este situatia si , in conditiile in care "va face zile negre "puteti face o sesizare la ITM.
mazere anca a scris:

am o intrebare ,pe data de 04.07 trebuie sa revin la locul de munca dupa cic,iar patronul m-a intrebat ce am de gand ,deoarece posturile la firma sunt ocupate si ma intrebat daca nu as fi de acord sa fac o cerere prin care sa -mi dau lichidarea pe cale amiabila...,atunci l-am intrebat de somaj si m-ia spus ca de fapt el nu ma poate da in somaj ca are nevoie poate de personal in trei subunitati de munca dar care apartin de alta firma v-as ruga sa-mi spuneti ce pot face in aceasta situatie

La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa concediu crestere copil bodo gabriella bodo gabriella dorim sa ne interesam ca dupa noul Cod al Muncii daca o femeie a fost in concediu de crestere copil timp de 2 ani patronul o mai poate reangaja sau pur si ... (vezi toată discuția)
Model cerere reintoarcere din cic ? angajatorul nu vrea sa ma mai primeasca inapoi din cic , ce se poate face sa imi pastrez locul de munca ? sykes sykes Sunt in CIC pana in martie 2012 dar angajatorul deja m-a sunat si mi-a zic ca nu o sa ma mai primeasca deoarece magazinul unde lucram nu mai are nevoie de 2 ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la munca dupa terminarea concediului de crestere si ingrijire copil gociman gociman Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti in ce conditii angajatorul poate refuza reangajarea mea dupa terminarea concediului de crestere si ingrijire copil.Din cate am ... (vezi toată discuția)