avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reprezentarea unui minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reprezentarea unui minor

Fratele meu este divortat.In urma divortului ,instanta i-a incredintat minorul (baiat ),in varsta de 16 ani tatalui (adica fratelui meu ).Fratele meu este plecat in Spania la munca iar minorul sta cu bunica in provincie.Minorul este in clasa a lx a .la liceu si este nevoit sa faca naveta 40 km din provincie pana la liceu.Eu sunt matusa minorului si a-s dori sa il aduc in Bucuresti la un liceu .Mentionez ca locuiesc in Bucuresti,minorul v-a locui la mine si am sa ma ocup de el ca si cum ar fi copilul meu.Banuiesc ca trebuie sa faca fratele meu o procura ,Dar ce trebuie sa contina aceasta procura .Ce trebuie sa scrie el in cererea pe care o face la ambasada pentru eliberarea acestei procuri, cu care eu pot sa-l reprezint pe fratele meu pt a-l putea transfera pe minor
VA MULTUMESC
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2015
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Taiatu , utilizator 10:35, 12 Martie 2015
Poate ar trebui ca fratele dvs sa faca cerere de delegare a exercitarii autoritatii parintesti catre dvs, cerere care va fi confirmata de catre instanta de tutela in temeiul art. 104-105 Lg 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului.
Poate nu m-am exprimat corect.Eu nu vreau tutela minorului,ci doar sa il pot transfera de la un liceu din provincie intr-unul din Bucuresti.Ma gandem ca este nevoie de o procura din partea tatalui,care se afla in Spania,pentru a putea face cererea de transfer in numele lui.Delegarea tutelei prin instanta este de durata,iar minorul trebuie sa fie transferat urgent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa fiu tutorele legal al surioarei mele Kincsem Kincsem Am 21 de ani (data nasterii 20.03.1989) sunt studenta in anul 2 si angajata full time in Bucuresti. In decembrie 2009 am pierdut-o pe mama... As vrea s-o aduc ... (vezi toată discuția)
Minor 17 ani fugit de la casa de copii dumitru2000 dumitru2000 un minor de 17 ani a fugit de la casa de copii pt ca nu mai suporta regimul de acolo. isi castiga existenta zugravaind si este pasionat de scoala. Actele ... (vezi toată discuția)
Cum obtin tutela unui minor oana_bacanu oana_bacanu buna ziua, de curand fratele tatului meu a murit, iar fiul lui a ramas orfan de ambii parinti. cum pot proceda sa obtin tutela copilului care are 11 ani? ... (vezi toată discuția)