Fratele meu este divortat.In urma divortului ,instanta i-a incredintat minorul (baiat ),in varsta de 16 ani tatalui (adica fratelui meu ).Fratele meu este plecat in Spania la munca iar minorul sta cu bunica in provincie.Minorul este in clasa a lx a .la liceu si este nevoit sa faca naveta 40 km din provincie pana la liceu.Eu sunt matusa minorului si a-s dori sa il aduc in Bucuresti la un liceu .Mentionez ca locuiesc in Bucuresti,minorul v-a locui la mine si am sa ma ocup de el ca si cum ar fi copilul meu.Banuiesc ca trebuie sa faca fratele meu o procura ,Dar ce trebuie sa contina aceasta procura .Ce trebuie sa scrie el in cererea pe care o face la ambasada pentru eliberarea acestei procuri, cu care eu pot sa-l reprezint pe fratele meu pt a-l putea transfera pe minor
VA MULTUMESC
Poate ar trebui ca fratele dvs sa faca cerere de delegare a exercitarii autoritatii parintesti catre dvs, cerere care va fi confirmata de catre instanta de tutela in temeiul art. 104-105 Lg 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului.
Poate nu m-am exprimat corect.Eu nu vreau tutela minorului,ci doar sa il pot transfera de la un liceu din provincie intr-unul din Bucuresti.Ma gandem ca este nevoie de o procura din partea tatalui,care se afla in Spania,pentru a putea face cererea de transfer in numele lui.Delegarea tutelei prin instanta este de durata,iar minorul trebuie sa fie transferat urgent.