avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... ore de munca gravide
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

ore de munca gravide

buna ziua! lucrez in invatamant. as dori sa stiu daca 8 ore de predat zilnic pot fi "combatute"cumva. imi este imposibil sa vorbesc 8 ore(dupa ceas) in continuu. daca se poate face ceva, va rog sa imi spuneti articolul din lege care s-ar putea aplica. multumesc!#-o#-o#-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:59, 14 Martie 2015
Art. 13 din OUG 96/2003
În baza recomandării medicului de familie, salariata gravidă care nu poate îndeplini durata normală de muncă din motive de sănătate, a sa sau a fătului său, are dreptul la reducerea cu o pătrime a duratei normale de muncă, cu menţinerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementărilor legale privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile gravidei la locul de munca - noul cod de munca diana16_ela diana16_ela Stiti care sunt drepturile gravidei la locul de munca? cate ore poate lucra?Adica daca de la 8 ore se poate reduce la 6 ore?Multumesc (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Sunt gravida in 30 saptamani, la locul de munca pot beneficia de program de lucru de 6 ore/zi ( platit cat 6 sau 8 ore/zi) ce acte trebuie sa duc si care este ... (vezi toată discuția)
Modificare program lucru ASL ASL Pentru a modifica programul de lucru de la 8 ore la 6 ore pentru o salariata gravida este nevoie de o decizie/act aditional la cim sau se opereaza modificarea ... (vezi toată discuția)