avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Garantare imprumut administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Garantare imprumut administrator

Buna ziua,

Am urmatoarea speta:
X este administrator la societatea A pe care a creditat-o cu o anumita suma. Suma nu a fost inca restituita, termenul de restituire fiind de 5 ani.
In prezent X doreste sa acceseze un credit de la societatea B, in care are calitatea de administrator, iar societatea A este actionar minoritar. Ca si garanteie vrea sa vina cu ipoteca mobiliara asupra dreptului de creanta pe care il are fata de societatea A si cu cesiunea ipotecii imobiliare constituita pentru garantarea creditului acordat societatii A. O astfel de situatie se incadreaza la lit. c din art. 144^4 Legea 31/1990?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 17:25, 11 Martie 2015
Nu. Drepturile cu care se garantează sunt ale administratorului, nu ale societății.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipotecă mobiliară asupra unei creanței. sunt băncile deschise la acordarea de împrumuturi pentru astfel de cesiuni? UTILizatorUTIL UTILizatorUTIL Buna ziua, Societatea A doreste sa \"cumpere\" un drept creanta a unei entitati de recuperari creante care poarta asupra debitorului, societatea B ... (vezi toată discuția)
Credit contractat fara hotararea a.g.a jan-58 jan-58 Buna ziua, Sunt actionar la o SA de tip inchis (actiunile nu sunt cotate si tranzactionate pe piata de valori mobiliare). Societatea a contractat un credit ... (vezi toată discuția)
Garantare credit la banca confidus confidus Buna ziua! Am urmatoarea problema, la care va solicit ajutorul. Am vrut sa refinantez un credit de nevoi personale, pentru care am contactat o banca, care ... (vezi toată discuția)