avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Masina avariata, intelegere amiabila paguboasa
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Masina avariata, intelegere amiabila paguboasa

As vrea sa stiu daca s-a confruntat cineva cu asemenea problema:m-a lovit cineva (masina) a intrat pe contrasens si dauna a fost mare.Ca sa nu-i fac probleme prea mari(sotia lui era cu el in masina si mi-a spus ca sufera de diabet), politie,ridicarea permisului,amenda mare,am facut amiabil,a venit inspectorul de daune,a constatat,am bagat masina in service,inca astept decizia finala,dar am sunat la Bucuresti la Uniqua si mi-a spus ca dauna totala ca acolo s-a incadrat este de 4800 lei,masina fiind pe piata cca2000 euro,iar reparatia in service ar fi 150000;asadar ce as mai putea face pt.a-mi recupera masina sau bani de alta,as putea sa-l dau in judecata pe cel care m-a lovit sa-mi faca masina sau sa fac contestatie in alta parte?Va rog un raspuns ca sunt aproape disperat.multumesc!
Cel mai recent răspuns: Misha02 , utilizator 07:23, 16 Martie 2015
Buna Ziua,
puteti cere asiguratorului sa va prezinte modul de calcul al valorii maxime a despagubirii(pret de nou, incadrare stare de uzura, coeficient de uzura dupa rulaj la data accident, daca se poate vedea( sa nu fie defecte electrice pentru afisaj digital), obligatia rezulta din noile prevederi ASF(ordinul 23/2014), cu aceasta calculatie data de asigurator, verificati la un expert judiciar autovehicule care va poate confirma daca calculul este corect.
pentru diferenta de suma puteti in principiu actiona in judecata pe cel vinovat, obtinand copia dosarului de daune de la soc de asigurare, pentru aceasta consultati un avocat specializat in asigurari.
Va multumesc dar ce sanse as avea daca il dau in judecata pe cel vinovat de accident,pot recupera sau e timp si bani pierduti?
eu am fost numit expert judiciar in cel putin doua cazuri in care obiectul dosarului a fost tocmai de pretentii dupa o despagubire nesatisfacatoare in baza RCA, daca instanta a solicitat o expertiza pentru stabilirea valorii despagubrii,apreciez ca cererii reclamantului i s-a dat curs ,nu am urmarit cine a avut castig de cauza.
Multumesc domnule Branzan,dar ma indoiesc ca,chiar niciun forumist nu s-a confruntat cu asa problema.Raspunsul dvs.e evaziv.
nu aveti de ce sa dati in judecata acel sofer. litigiul dvs nu este cu el, ci cu firma de asigurari. si daca ati fi mers la politie si nu faceati amiabil, tot la firma de asigurari ajungeati, si tot asa va evaluau paguba. din punctul meu de vedere, daca masina e dauna totala si spuneti ca pe piata e 2000 de euro, atunci suma oferita e corecta, fiindca au luat in calcul si epava care va ramane dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Problema despagubire rca floppa floppa Buna ziua, Intampin ceva probleme serioase referitor la plata unei daune, de catre asiguratorul Astra. Poveste este in felul urmator. In data de ... (vezi toată discuția)
Tergiversare despagubire dauna casco mitrutpaul mitrutpaul Am avut o dauna si am incercat sa-mi repar masina pe polita casco. Cu toate ca masina este asigurata la suma de 3100 euro iar devizul emis de service(cu care ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna totala auto bogdan070 bogdan070 buna seara, Am primit de la firma de asigurari calculul sumei stabilita ca valoare maxima de despagubire ce poate fi acordata pentru autovehicul : ,,Valoarea ... (vezi toată discuția)