avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Masina avariata, intelegere amiabila paguboasa
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Masina avariata, intelegere amiabila paguboasa

As vrea sa stiu daca s-a confruntat cineva cu asemenea problema:m-a lovit cineva (masina) a intrat pe contrasens si dauna a fost mare.Ca sa nu-i fac probleme prea mari(sotia lui era cu el in masina si mi-a spus ca sufera de diabet), politie,ridicarea permisului,amenda mare,am facut amiabil,a venit inspectorul de daune,a constatat,am bagat masina in service,inca astept decizia finala,dar am sunat la Bucuresti la Uniqua si mi-a spus ca dauna totala ca acolo s-a incadrat este de 4800 lei,masina fiind pe piata cca2000 euro,iar reparatia in service ar fi 150000;asadar ce as mai putea face pt.a-mi recupera masina sau bani de alta,as putea sa-l dau in judecata pe cel care m-a lovit sa-mi faca masina sau sa fac contestatie in alta parte?Va rog un raspuns ca sunt aproape disperat.multumesc!
Cel mai recent răspuns: Misha02 , utilizator 07:23, 16 Martie 2015
cris0811 a scris:

nu aveti de ce sa dati in judecata acel sofer. litigiul dvs nu este cu el, ci cu firma de asigurari..


Litigiu este cu soferul vinovat , asiguratorul preia obligația de reparare a preujudicilui suferit de dvs în condițiile legi (art. 8, Legea 136/1995, privind asig/reasig. în România).
Acum îi situatia dvs. părarea mea este:
1) dacă luam în calcul că asiguratorul a calculat corect valoarea reală a autoturismului la data evenimetului din care scade valoarea epavei. Cu valoarera epavei se poate discuta asiguratorul plăteste de regula 75% din valoarea reala considerând ca de 25% sunt recuperabile.X-( O verificare extrajudiciară a evaluării asiguratorului de către un expert vă aduce costuri suplimentare ; o eventuala diferența poate fi luat în seamă de asiguraor sau nu, de instanta cu sigurnță nu.
2) Puteti să solicitați în instanță de la vinovat, diferența dintre valoarea despăgubirii acordată de asigurator prin ințelegerea între părți si valoare cheltuită de dvs. cu repararea auto. avariat. Șanse de a câștiga sunt numai dacă faceți dovada cu facturi, devize, că ați reparat masina, altfel dacă mergeți numai pe evaluari veți ajunge la același rezultat, poate cu mici diferențe.
3) Deci dvs. trebuie să evaluați situația și să alegeți calea de urmat
cu stimă
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Martie 2015
ionr, utilizator
cum sa fie litigiul cu soferul vinovat? el i-a facut evaluarea, sau firma de asigurare?

Numai în mod excepțional, în cazul în care întinderea obligației asigurătorului, determinată de limitele de despăgubire prevăzute expres în contractul de asigurare, nu ar fi de natură să acopere în întregime prejudiciul, face posibil ca, pentru pagubele neacoperite să fie angajată şi obligația de plată asiguratului pentru diferența de sumă neacoperită de polița RCA, în condițiile răspunderii civile delictuale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Martie 2015
cris0811, utilizator
REzolvare:
Reclamatie la ASF pentru lipsa prezentarii modului de calcul.
Iar daca raspunsurile de pe aici vi se par evazive puteti oricand solicita asistenta individuala pe caz a unui consultant sau avocat . Contra cost bineinteles !
Ultima modificare: Duminică, 15 Martie 2015
Constantin Popovici, Consultant asigurari
Multumesc mult pt.raspunsuri,imi cer scuze dlui Branzan;am fost la avocat(se ocupa si cu despagubirea pagubitilor RCA) si spune ca sunt sanse,dar din raspunsurile dvs.am inteles ca nu prea am sanse,in concluzie,as vrea sa stiu de la domniile voastrre daca pot castiga procesul sau nu.Mentionez ca masina este in service si nu am primit niciun raspuns de la ei ca pot veni sa ridic masina,ei percep taxa(devizul-reconstatarea lor) de 120 lei + 1 leu /zi taxa de parcare,dar precizez ca cei de la Uniqua Bucuresti sustin ca au trimis raspunsul celor de la service.Asta sa fie oare o amanare pt.a mari suma?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema despagubire rca floppa floppa Buna ziua, Intampin ceva probleme serioase referitor la plata unei daune, de catre asiguratorul Astra. Poveste este in felul urmator. In data de ... (vezi toată discuția)
Tergiversare despagubire dauna casco mitrutpaul mitrutpaul Am avut o dauna si am incercat sa-mi repar masina pe polita casco. Cu toate ca masina este asigurata la suma de 3100 euro iar devizul emis de service(cu care ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna totala auto bogdan070 bogdan070 buna seara, Am primit de la firma de asigurari calculul sumei stabilita ca valoare maxima de despagubire ce poate fi acordata pentru autovehicul : ,,Valoarea ... (vezi toată discuția)