avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... radiere ipoteca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

radiere ipoteca

Buna ziua,

Care sunt costurile pentru radierea ipotecii in urma inchiderii anticipate a creditului ipotecar?Se face tot la notar?trebuie sa fie cineva din partea bancii?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 12:38, 19 Martie 2015
Radierea notarilor din cadastru se poate face prin document autentificat sau prin hotarare judecatoreasca definitiva
Daca detineti documentul justificativ care atesta plata integrala ,depuneti copie la OCPI
Multumesc pentru raspuns insa ma intereseaza radierea ipotecii nu a notarilor:) Imi puteti oferi un raspuns la intrebarea mea?Respectiv daca ridicarea ipotecii in urma inchiderii unui imprumut ipotecar se face doar la notar sau mai exista si alta varianta?
Si care ar fi costul acestei operatiuni?

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 19 Martie 2015
mihaa, utilizator
Se face doar la notar. Trebuie platit costul declaratiei la notar, extras de CF de informare si notarea declaratiei de radiere la CF .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu de grad iv GeorgianaG GeorgianaG Buna ziua, va solicit un punct de vedere, eventual o solutie la urmatoarea situatie: in 2003 am achizitionat prin credit ipotecar un apartament. In actul ... (vezi toată discuția)
Carte funciara si cadastru apartament cumparat in 1991 DoamnaIlenus DoamnaIlenus Buna ziua, In anul 1991, parintii mei au cumparat un apartament de la ICRAL. Anul acesta, dorind sa-l vanda, au inceput demersurile pentru a face cadastrul. ... (vezi toată discuția)
Nu gasesc contractul de ipoteca, dar ipoteca e achitata. ce trebuie sa fac pentru radierea acesteia din cartea funciara? nic s nic s Am accesat un credit ipotecar pe care l-am achitat.Nu reusesc sa mai gasesc contractul de ipoteca .Intrebarile mele sint:1.Cum pot sa intru in posesia lui (sau ... (vezi toată discuția)