avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... ajutoare de stat minimis
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

ajutoare de stat minimis

Conforma HG 1164/2007. o firma poate beneficia de un ajutor din partea statului. In cazul firmei la care lucrez am beneficiat de cca 100.000 euro din partea statului in ultimii 3 ani.(nedepasind pragul de 200.000).Am mai putea beneficia de un nou ajutor? Care sunt pasii de urmat?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Villy1liv Villy1liv , Consilier juridic 15:15, 25 Iunie 2009
Ministerul Economiei si Finantelor va acorda un nou ajutor de minimis doar dupa ce a verificat ca acesta nu ridica suma totala a ajutoarelor de minimis primite pe parcursul perioadei relevante de 3 ani fiscali consecutivi la un nivel care sa depaseasca pragul de 200.000 euro, echivalent in lei.... prin urmare, daca ati beneficiat de acest ajutor timp de 3 ani consecutivi consider ca nu mai puteti beneficia de ajutor pana la valoarea maxima acordata.
Ai interpretat gresit. vezi art 2 care reglementeaza conditiile ce trebuiesc indeplinite de beneficiar. Mai exact, lit c "pe o perioadă de 3 ani fiscali consecutivi, anteriori datei solicitării, nu au primit
ajutoare de minimis sau, dacă au primit ajutoare de minimis, acestea cumulate nu
depăşesc plafonul echivalent în lei cu 200.000 euro". Deci, poti beneficia de ajutor chiar daca ai mai beneficiat si in ultimii trei ani fiscali consecutivi, cu conditia sa nu fi depasit plafonul echivalent in lei cu 200 000 euro.
Chiar si din ceea ce ne-ai spus tu se intelege clar ca poti beneficia...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri europene ovisalom ovisalom Buna ziua, Am inteles ca UE acorda fonduri pentru reinnoirea echipamentelor IT ale unei companii. Intrebarea mea este: o data ce ai obtinut aceste fonduri ... (vezi toată discuția)
Prelungire linie de credit - programul mihail kogalniceanu ContSters257414 ContSters257414 o societate comerciala care [b]prelungeste[/b], dupa 1 an, linia de credit - Programul Mihail Kogalniceanu ([b]singurul[/b] ajutor de minimis de care ... (vezi toată discuția)
Cofetariile se pot incadra la minimis 2013? lucia-dobrita lucia-dobrita Am 46 de ani , detin firma din 2004 si, as vrea sa stiu daca pentru un laborator de cofetarie-patiserie pot beneficia de ajutorul de stat minimis 2013 .M-ar ... (vezi toată discuția)