In 2009 am mostenit de la tatal meu 1/2 din apartament, iar mama a mostenit 1/2, in sectorul 6. Mama s-a prezentat constiincios la inceputul fiecarui an sa plateasca impozitul pe apartament. In 2011, am mostenit 1/ 2 , cota parte de la bunica. Deci, am platit in fiecare an la fisc cota aferenta.mie de 1/2 pentru fiecare apartament In acest an, mama a platit cota de 1/2 de la bunica, si s-a prezentat sa plateasca si cota parte ce ne revine de la tata. Functionarul de la ghiseu nu a vrut sa incaseze cota ce imi revine, a spus ca trebuie sa imi calculeze penalizarea din 2011. Ce trebuie sa fac, intrucat eu am platit in fiecare an ce mi s-a solicitat , si am depus si certificatul de mostenitor. ( Ca o paranteza, in 2009, am aflat ca tatalui meu i se retinusera impozit suplimentar de 1200 de lei, care nu i-a mai fost returnat mamei, caci se prescrisese termenul, fiind retinut din 2005, 2006,2007, 2008 si nu a fost solicitat) . Important este , situatia de acuma. Ce trebuie sa fac?
Prezentati la directorul administratiei fiscale documentele doveditoare ale platii impozitului,
iar acesta va dispune masurile interne de corectare in evidente
NU inteleg, eu am platit in fiecare an suma ce mi s-a cerut, iar acuma, de la ghiseu mi se imputa o plata suplimentara incepand cu anul 2012, caci am in proprietate 1/2 din 2 apartamente - nu sunt in acelasi sector, si caci trebuie sa platesc o penalizare de 65% in plus pentru a doua locuinta , pentru fiecare an, nici nu am mai auzit , asa de tare m am suparat. Deci , nu inteleg de ce nu mi s - a spus care e suma de plata de la inceput, din 2012, pentru cota parte din a doua mostenire? De ce trebuie sa dau penalizari , daca am platit suma ceruta . Exista cnp -ul meu la ambele adimistratii din ambele sectoare si nici nu am cum sa dovedesc faptul ca am depus certificatul de mostenitor pe baza caruia s a calculat impozitul
Ce sa ma fac? Pentru anul acesta am platit doar suma ce ii rebine mamei. Ce sa fac?
Din primul mesaj nu e clar, este vorba despre doua imobile?
In acest caz, mai mult ca sigur este vorba despre impozitul majorat pentru mai multe proprietati. Aratati ca ati obtinut ambele imobile prin succesiune legala (presupun; daca nu e asa, detaliati), astfel incat sa vi se aplice exceptarea de la majorare.
Ambele apartamente au revenit in proprietatea mea prin succesiune, cel in care domiciliez, mi a revenit de la bunica - la inceputul anului 2012, iar cel de-al doilea apartament, care este in alt sector, l-am mostenit tot in urma succesiunii de la tata in 2010. Ce trebuie sa fac? Pana in prezent am platit impozitul la inceput de an ( pentru apartamentul care nu e de domiciliu, . In acest an, cand m-am prezentat sa il patesc, cea de la taxe mi-a spus ca trebuie sa imi aplice majorare si penalizare pentru apartamentul pe care il impart la 1/2 cu mama ( care nu e de domiciliu), din urma, adica din anul 2012.....Ce trebuie sa fac?
Vi s-a comunicat decizie de impunere care sa contina majorarile? Daca nu, platiti impozitul cat era anterior si, daca vi se comunica vreo decizie cu impozit majorat sau cu majorari din cauza asta, contestati acea decizie de impunere. Am si eu un caz similar.