avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Tatal meu a murit in 2017 si vrem sa vindem apartamentul. Apartamentul era pe numele lui si al mamei. Trebuie sa fac succesiunea? Cum este mai bine sa procedez? Mama traieste.
Cel mai recent răspuns: avram.mariana@yahoo.com , utilizator 17:29, 6 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara
Dezbateti succesiunea intre dumneavoastra, mama si eventualii frati.
Daca acel apartament era CUMPARAT in timpul casatoriei atunci mama are 5/8 si copiii impart 3/8 din intreg apartament.
Daca apartamentul era achizitionat dinainte de casatorie sai era bun propriu al tatalui (din mosteniri) atunci mama are 1/4 si copiii impart 3/4.
Ca sa-l vindeti trebuie sa dezbateti succesiunea, sa il intabulati si toti proprietarii sa mergeti la notar sa semnati actul de vanzare cumparate.
Daca unul din mostenitori nu este deacord cu vanzarea atunci va trebui sa solicitati prin instanta iesirea din indiviziune, sa va fie atribuit in natura, sa platiti sultele si pe urma sa il vindeti.
Buna dimineata,
Multumesc!
Mentionez ca eu am avut o sora care a decedat la vârsta de 30 ani, era divorțat cand a decedat, nu s-a facut succesiune , a locuit pana la vârsta de 18 ani cu noi, dupa aceea a locuit cu bunica la curte in sectorul 6 pana la deces. Ea a avut o fata. Mama a luat-o s-o crească fiind minora, dar nu a locuit cu noi ci tot la bunica , si pana in prezent . Părinții mei s-au mutat la curte acum 17 ani cand a decedat bunica. Eu am facut toate imbunatarile apartamentului, am plătit impozit la apartament chiar mai mare ca mama are si mostenirea de la bunica, am chitanțe la tot ce am plătit. Întrebarea este are dreptul nepoată la fel ca mine? Nu a fost infiata, ci data spre crestere prin tribunal ca pe tatăl ei l-a decăzut din drepturi ca nu a vrut sa aibă grija de ea si a parasit-o dupa moartea mamei.
Ce cota de mostenire imi revine dupa cele enumerate mai sus?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire mona-lupascu mona-lupascu buna ziua! vreau sa aflu cum poate dezbate mama mea o mostenire din partea parintilor ei daca: a fost infiata la 14 ani (legal) dar s-a produs o greseala la ... (vezi toată discuția)
Succesiune simultana Ana Zidarescu Ana Zidarescu Buna ziua!Situatia se prezinta astfel:părinții mei împreună cu bunicul din partea mamei au dat la schimb 2 ap pt o casa la tara.in contract au fost ... (vezi toată discuția)
Mostenire liviughita liviughita Tatal meu a decedat in 2001,el a fost casatorit legal cu mama mea din 1970. Dupa decesul tatalui meu ,am dezbatut mostenirea cu mama ,si conform legii a fost ... (vezi toată discuția)