avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lesire din indiviziune teren?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lesire din indiviziune teren?

buna ziua

de ceva vreme ma lovesc de nenumarate probleme ...pe scurt in 70 bunici au venit la cluj de la tara si au cumparat prin o conventie cu martori o sprafata de teren delimitata prin semne exterioare conducta de apa drept inainte pana in coltu de la baie!doamana de la cine a cumparat a decedat si a mostenit fiul dansei care a instrainat cota parte 1pe2 unui afacerist imobiliar...initial apare in arhiva cf 1pe2 din constructie din 1973 pana in 2003 am folosit acea gradina cu gard la strada cu proiect de la primarie eliberat pe numele bunicului si intre noi ca limita de proprietate un gard de 2 m cu plasa de sarma neavand nici un fel de probleme pana in 2003 cand afaceristul nea chemat in judecata pentru sistarea starii de indiviziune a gradini deoarece casa era partajata inca din 1982 in 2 apartamente !

in acel proces sa acceptat sistarea starii de indiviziune luandune toata gradina pe motiv ca acea conventie de mana din 1973 nu poate tine loc de contract iar uzacapiunea nu poate fii intre coproprietari dar terenul pana in 2003 a fost luat de primarie in acel proces am facut cerere de retrocedare in care ni sa restituit doar 1pe 2 parte avocata noatra nu ne spus ca putemcontesta acel ordin de retrocedare ..>!dar tot in acel proces sa respins granituirea ~~am facut apel si in apel scrie ,,,tribunall dupa deliberare respinde apelul motivat pe faptul ca modul de folosinta nu este contestat in acelas timp ramane aceasi varianta in care ne ea gradina !!

idea e ca initial a fost o casa care sa partajat in 2 apartamente cu intrari separate iar dupa proces sa mai modificat o data in 2 case fara sa fie facuta nici o mentiune privind partile indivize comune ....iar acum neam trezit cu un cumparator de buna credinta care vrea sa taie casa fara nici un fel de acord cu toate ca avem acoperis perete simplu despartitor si fundatie comuna apa canal....in peretele simplu despartitor...

ce ma sfatuiti sa fac ?in aceasta situatie.... in trecut am ramas fara gradina...acum vor sa ne darame si casa #-o

Alte discuții în legătură

Cum obtine condominiu, carte funciara comuna si servitutea apelor pluviale pierduta? Mircea Razvan Mircea Razvan Casa bunicii si a mamei a fost partial vanduta in 1981.S-a despartit prin pereti interiori in 2 apartamente.Terenul pe partea vanduta inclusiv cel de sub casa ... (vezi toată discuția)
Constructie gard razor Larves Larves Buna ziua, doresc si eu sa fac un gard despartitor intre terenul mamei mele si cel al unchiului meu , mentionez ca terenul este deja cu acte de mostenire de ... (vezi toată discuția)
Distanta dintre marginea stresinii vecinului si peretele casei mele adi19 adi19 Sper că acest forum este bun pentru problema mea. Lângă casa mea a apărut un restaurant, într-o fostă clădire a unui teatru de vară concesionată de ... (vezi toată discuția)