Buna ziua,
doresc si eu sa fac un gard despartitor intre terenul mamei mele si cel al unchiului meu , mentionez ca terenul este deja cu acte de mostenire de ambele parti, si suprafata are o forma de "L" cu deschidere la drum de 30m si o casa batraneasca amplasata pe jumatatea unchiului . Pe cealalta jumatate a mamei mele nu a fost nimic asa ca am construit o casa, iar in fundul gradinii pe latura mai lunga in urma unui proces a devenit bunica proprietara. Suprafata totala a terenului este de 1200 m2(in acte) dar in realitate este mai mult pentru ca am putut da gardul in spate pe o latura .
La jumatate din casa batraneasca are dreptul si mama mea pentru ca asa a fost mostenirea: casa+teren .
Doua mari intrebari am in aceasta situatie :
1) unchiul are dreptul sa ocupe jumatatea de casa a mamei mele fara acordul ei, si sa-i sechestreze toate bunurile (pe unele are bon fiscal pe altele nu pentru ca sunt vechi) ?
2) vreau sa fac gard intre cele 2 case pe razorul care este in actele de mostenire numai ca pe partea mamei mai este si terenul bunicii pe care il administram tot noi. Pot costrui gardul asa cum este in acte sau sa aduc un topometrist pentru a evita eventualele reclamatii de genul "gardul vine mai incolo" ?
Multumesc anticipat.
Inteleg ca nu s-a solicitat iesirea din indiviziune, iar mama dvs. este coproprietara alaturi de unchi asupra imobilului. Daca este asa incercati sa solutionati problema iesirii din indiviziune fie notarial, fie la instanta si toate celelate probleme se vor rezolva de la sine.
Nu, fiecare are foarte clar in acte delimitat: lotul 1 unchiului, lot 2 mama mea si aceiasi regula si la partea cu casa. Din cate am inteles eu asta este iesirea din indiviziune.
Imi cer scuze daca am facut afirmatii in cotradictoriu dar nu ma pricep.
Situatie incurcata
ema55
Buna seara!
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat competent.
Cazul meu este urmatorul.
Parintii mei aveau in localitatea X un teren de 1545 m2. Eu am inca ... (vezi toată discuția)
Teren agricol
ifigenia2005
Buna ziua,
Va deranjez cu o problema urgenta !!
Din partea bunicului meu,tata a mostenit o suprafata de 10.000m2,teren arabil,la succesiune au venit si ... (vezi toată discuția)