avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Termen de prescriptie(?)
Discuție deschisă în Executare silită

Termen de prescriptie(?)

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri, la urmatoarea speta:
- card credit neplatit;
- ultima plata: ianuarie.2010;
- cesiune de creanta intre banca si societate de recuperare: noiembrie.2011;
- incheiere executare silita, Judecatorie: ianuarie 2015.

Intrebarile mele catre dumneavoastra sunt:
1. Se poate invoca prin contestatie la executare, termenul de prescriptie de 3 ani (nov.2011-nov.2014), daca in toata aceasta perioada au existat cateva notificari si sute de apeluri telefonice, la care nu s-a dat curs din partea mea?(sunt inca in termenul de 15 zile; zilele trecute am primit corespondenta de la e.j.)
2. De ce pe site-ul Judecatoriei, apare la numarul dosarului, mentiunea "litigii cu profesionistii"?

Cu stima,
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:18, 12 Martie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
1 )Notificarile nu sunt acte incepatoare de excutare si nu intrerup cursul termenului de prescriptie asa ca puteti avea succes la contestatie.
2) sunt considerati profesionosti toti cei care exploateaza o intreprindere. Constituie exploatare a unei intreprinderi exercitarea sistematica a unei activitati organizate ce consta in instrainarea de bunuri, prestarea de servicii etc ( art 3- aplicarea generala a codului civil)
Va multumesc pentru raspuns!
Referitor la intrebarea nr.2, vreau sa adaug ca eu nu "exploatez nici o intreprindere" si tocmai de aceea am adresat intrebarea.
Raportul dintre societatea de recuperare creante si o persoana fizica executata silit este incadrata in "litigii cu profesionistii" ?
Cu stima,
Dvs sunteti in litigiu cu profesionistul, firma fiind profesionistul!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. va cer sfatul in legatura cu o prescriptie datorie. ... Matei.robert Matei.robert Buna seara. Va cer sfatul in legatura cu o prescriptie datorie. Datele sunt in felul urmator. In 2007 am facut un descoperit de card. Am platit la vremea ... (vezi toată discuția)
De zece ani sunt înștiințat că voi fi executat silit, an de an găsesc în cutia poștală câte o citație de executare silită. pot face contestație la executare pentru prescriere? popem popem buna ziua de zece ani sunt instintat ca voi fi executat silit , an de an gasesc in cutia postala cate o citatie de executare silita . Pot face contestatie la ... (vezi toată discuția)
Prescripție datorie Laviniaa Laviniaa Ce pași ar trebui sa urmez pt prescrierea unei datorii bancare?Ideea este că ,din păcate, nu.mi permit un avocat și aș vrea să fac personal demersurile ... (vezi toată discuția)