Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri, la urmatoarea speta:
- card credit neplatit;
- ultima plata: ianuarie.2010;
- cesiune de creanta intre banca si societate de recuperare: noiembrie.2011;
- incheiere executare silita, Judecatorie: ianuarie 2015.
Intrebarile mele catre dumneavoastra sunt:
1. Se poate invoca prin contestatie la executare, termenul de prescriptie de 3 ani (nov.2011-nov.2014), daca in toata aceasta perioada au existat cateva notificari si sute de apeluri telefonice, la care nu s-a dat curs din partea mea?(sunt inca in termenul de 15 zile; zilele trecute am primit corespondenta de la e.j.)
2. De ce pe site-ul Judecatoriei, apare la numarul dosarului, mentiunea "litigii cu profesionistii"?
1 )Notificarile nu sunt acte incepatoare de excutare si nu intrerup cursul termenului de prescriptie asa ca puteti avea succes la contestatie.
2) sunt considerati profesionosti toti cei care exploateaza o intreprindere. Constituie exploatare a unei intreprinderi exercitarea sistematica a unei activitati organizate ce consta in instrainarea de bunuri, prestarea de servicii etc ( art 3- aplicarea generala a codului civil)
Va multumesc pentru raspuns!
Referitor la intrebarea nr.2, vreau sa adaug ca eu nu "exploatez nici o intreprindere" si tocmai de aceea am adresat intrebarea.
Raportul dintre societatea de recuperare creante si o persoana fizica executata silit este incadrata in "litigii cu profesionistii" ?
Cu stima,
Amenda
antonyo_74k
In 2003 in august am fost imputernicit de administratorul unei societati comerciale prin procura totala sa-l reprezint in numele lui si pentru el. Societatea ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriere
marvul
dreditul meu de la o banca a fost cesionat in anul 2009 catre o firma de recuperare fara instintarea mea apoi acea firma il da altei firme samd. acum apare ... (vezi toată discuția)