as dori sa contest un proces verbal pe care l-am primit pentru ca nu aveam asupra mea buletinul
am fost oprit pe motiv ca nu am luminile aprinse pe faza scurta desi eram in localitate pe timpul zilei si aveam doar pozitiile puse
cred ca a vrut sa ma prinda fara rovinieta dar o facusem in acea zi cand am plecat de acsa
in proces nu scrie motivele pentru care am fost oprit si i-am explicat agentului ca motivele invocate petru oprire sunt gresite si ca o sa contest procesul verbal ceea ce am si trecut la mentiuni
oricum 360 ron pentru lipsa buletin m-i se pare nesimtire
as dori ajutor pentru e motive as putea invoca in contestatie
as dori sa mentionez ca aveam permisul la mine si conform art 35 din og 195/2002
Participantii la trafic sunt obligati ca, la cererea politistului rutier, sa inmaneze acestuia documentul de identitate sau, dupa caz, permisul de conducere,
Trebuie sa aveti in vedere si Art.108. - (1) Săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor
contravenţii atrage, pe lângă sancţiunea amenzii, şi aplicarea unui număr de puncte de penalizare, după
cum urmează:
a) 2 puncte de penalizare pentru săvârşirea următoarelor fapte:
9. refuzul înmânării actului de identitate, permisului de conducere, certificatului de înmatriculare sau de
înregistrare, al celorlalte documente prevăzute de lege, la cererea poliţistului rutier, precum şi refuzul de a
permite verificarea vehiculului
spuneti-ne dvs ati refuzat cumva sa prezentati actele la solicitarea expresa a agentului de politie?...ptr ca daca ati facut acest lucru atunci intrati sub incidenta dispozitiilor mentionate mai sus de dl.consilier juridic, iar in cazul unei contestatii cu siguranta nu veti obtine ”clementa” instantei.
...daca ati prezentat totusi permisul de conducere, neavand asupra dvs si buletinul de identitate, atunci puteti spera ca situatia se va rezolva in cadrul unei contestatii prin care solicitati preschimbarea sanctiunii amenzii in ”avertisment” si exonerarea de plata a amenzii, avand in vedere gradul de pericol social redus al faptei dvs de a nu poseda buletinul de identitate in acele momente si amenda extrem de mare care s-a aplicat ptr aceasta fapta...
Am prezentat toate actele cerute de agentul de circulatie dar intamplator nu aveam asupra mea buletinul de identitate
Am furnizat agentului seria si numarul de buletin pentru procesul verbal.
Dar cand tu esti amabil si el iti raspunde, zi pentru ce vrei sa te amendez faruri sau lipasa acete te deranjeaza
si ceva de mama nu i-ai urat agentului??? el ti-a "inmanat" legitimatia lui inainte sa ii inmanezi documentele personale si ale masinii??? conf art 41 din legea 218(legea politistului)...inclin sa cred ca nu! oricum...multa bafta la contestatie!!!
PS off topic as dori sa intreb unul din juristii de aici care este valoarea unei copii legalizate si ce lege regelmenteaza copiile legalizate(inafara de legea notarilor)