avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda pentru lipsa buletin
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda pentru lipsa buletin

as dori sa contest un proces verbal pe care l-am primit pentru ca nu aveam asupra mea buletinul
am fost oprit pe motiv ca nu am luminile aprinse pe faza scurta desi eram in localitate pe timpul zilei si aveam doar pozitiile puse
cred ca a vrut sa ma prinda fara rovinieta dar o facusem in acea zi cand am plecat de acsa
in proces nu scrie motivele pentru care am fost oprit si i-am explicat agentului ca motivele invocate petru oprire sunt gresite si ca o sa contest procesul verbal ceea ce am si trecut la mentiuni
oricum 360 ron pentru lipsa buletin m-i se pare nesimtire
as dori ajutor pentru e motive as putea invoca in contestatie
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 01:23, 21 Iunie 2009
copia legalizata se face dupa actul original cu respectarea solemnitatilor cerute de lege....luand in considerare faptul ca in unele situatii se solicita depunerea unui act fie in original fie in copie, obligatoriu legalizata, concluzionam ca si copia legalizata are o forta probanta aidoma actului in original, desigur aceasta poate fi pusa la indoiala in situatia in care functionarul care a autentificat copia este necompetent sa faca acest lucru.

consacrarea legislativa a actului autentic, in afara de Legea notarilor, o gasiti si in Codul civil la art.1171 si urmatoarele
lazany a scris:

Am prezentat toate actele cerute de agentul de circulatie dar intamplator nu aveam asupra mea buletinul de identitate
Am furnizat agentului seria si numarul de buletin pentru procesul verbal.
Dar cand tu esti amabil si el iti raspunde, zi pentru ce vrei sa te amendez faruri sau lipasa acete te deranjeaza

va inteleg supararea, dar cum va spuneam si mai sus merita sa incercati o plangere contraventionala prin care sa solicitati preschimbarea sanctiunii amenzii in avertisment invocand pericolul social redus al faptei dvs in raport cu amenda care s-a aplicat...la urma urmei nu aveti nimic de pierdut,dar daca plangerea va fi admisa atunci nu mai platiti acea amenda....Mult succes!!!
lazany a scris:

as dori sa contest un proces verbal pe care l-am primit pentru ca nu aveam asupra mea buletinul
am fost oprit pe motiv ca nu am luminile aprinse pe faza scurta desi eram in localitate pe timpul zilei si aveam doar pozitiile puse
cred ca a vrut sa ma prinda fara rovinieta dar o facusem in acea zi cand am plecat de acsa
in proces nu scrie motivele pentru care am fost oprit si i-am explicat agentului ca motivele invocate petru oprire sunt gresite si ca o sa contest procesul verbal ceea ce am si trecut la mentiuni
oricum 360 ron pentru lipsa buletin m-i se pare nesimtire
as dori ajutor pentru e motive as putea invoca in contestatie

Din nefericire pentru dvs,amenda a fost corect aplicata.
Dar exista alternativa:avertisment sau amenda.
Se putea face o verificare prin statie(sau numai in filme?).
Statisticile arata ca un sfert din soferi castiga in instanta,existand si cei care nu se mai prezinta la proces.
Ultima modificare: Duminică, 21 Iunie 2009
ContSters76710, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru lipsa ci TiTiR3Z TiTiR3Z Buna ziua. As avea si eu nevoie de putin ajutor sa inteleg un proces verbal pe care cred ca nu trebuia sa il semnez, nu stiu, sper sa ma lamuriti ... (vezi toată discuția)
Amenda radar! proces verbal nesemnat. 6 puncte penalizare = 301 ron? dorudoru dorudoru Sambata 11.06.2011. mergem cu masina de la Deva - la - Timisoara .La vre- 30 km de Lugoj la intrarea intr-un sat.Stateau ascunsi politistii cu radarul. Este ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru lipsa centurii ContSters106188 ContSters106188 prietenul meu a fost oprit de un agent de politie in centrul orasului bacau si cerandu-i actele la control a observat ca atestatul de taximetrist este de fapt ... (vezi toată discuția)