avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere

Buna ziua. Instantele de judecata au hotarat ca tatal meu sa imi plateasca 1/6 din venit in fiecare luna pana la finalizarea studiilor, dar nu mai mult de varsta de 25 sau 26 ani dupa caz. In hotarare se preciza ca firma la care lucra tata sa imi dea acei bani. Insa din luna decembrie, seful tatalui meu m-a informat ca acesta nu mai este angajatul sau. In acest moment tatal meu nu are servici. In ciuda acestui fapt, as putea sa merg la Politie pentru a-l reclama ca nu a platit ultimele 3 luni de zile? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:05, 12 Martie 2015
Puteţi merge la Poliţie să vă reclamaţi tatăl, dar...de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere! În plângerea dvs., trebuie să demonstraţi reauavoinţă a tatălui dvs.
Daca nu obtineti venit din munca, ar trebui sa il actionati in judecata ca sa se stabileasca venit la care sa se raporteze sesimea. In momentul asta, daca prin hot s-a stabilit 1/6 raportat la venitul sau si el nu are venit si nici nu s-a stabilit un minim..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie minor Danielbalan23 Danielbalan23 Buna seara. Am si eu o speta reala. X si Y au avut o relatie in urma careia a rezultat minorul Z, care in momentul de fata are 6 luni. X si Y nu au fost ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala masuri asiguratorii nouni80 nouni80 Tocmai am pierdut un proces prin care fostul sot cerea ca eu sa depun o garantie de 1000 euro si plata a 100 ron pt fiecare zii ntarziere in care el nu isi ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei de intretinere milea32 milea32 Buna ziua ! cum pot sa dovedesc legal neplata pensiei de întreținere a copilului , aceasta ne fiind achitata de acum 7 luni ? unde trebuie sa merg sau ... (vezi toată discuția)