avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto-proces de lunga durata
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto-proces de lunga durata

Buna ziua, as vrea sa aflu parerea/indrumarea voastra in privinta unui proces deschis inspre restituirea taxei auto. In 2011 spre final mi-am inmatriculat un autoturism, iar la cateva zile distanta am apelat la un avocat pentru a ma ajuta sa o recuperez in instanta. Mai intai mi-a spus ca va incerca sa faca recuperarea de la Fondul pentru Mediu, spunand ca va fi un proces mai scurt si mai simplu. Mi-am spus sa am incredere ca totul se va rezolva si asta am si facut (am avut incredere). Dupa multe saptamani si convorbiri telefonice scurte, avocatul mi-a dat de inteles ca recuperarea se face printr-un executor, doar ca orice cale de atac rezulta cu multe amanari finalizate cu respingeri. Amanarile erau insa din partea avocatului catre mine, pentru ca eu in tot acest timp urmaream procesul pe portalul instantelor, iar de fiecare data amanarile erau din cauza unor acte/timbre lipsa. Acum, insa, ma vad in anul 2015 si ma intreb oare e normal un proces atat de indelungat, in timp ce multe cunostinte, prin alti avocati au dus la bun sfarsit procesul cu brio? Am apelat cumva la persoana nepotrivita/neexperimentata/neatenta? Voi ce vesti mai aveti in privinta proceselor de acest tip? Se recupereaza peste tot la fel de greu? Daca am depus dosarul la vremea respectiva intru in aceeasi categorie cu cei care vor primi taxa esalonata in 5 ani? Ce parere aveti? Ce ma sfatuiti? Astazi iar m-a "amanat" avocatul spunand ca e vorba de minim luna Septembrie... Toata lumea primeste banii dupa 4-5 ani de proces??? Mie mi se pare ceva deplasat, voi ce parerea aveti? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 08:46, 20 Martie 2015
Foarte ciudat, se termina intr-un termen-doua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare timbru mediu Dorimad Dorimad Buna ziua. In Aprilie 2017 am inceput demersul pentru recuperarea unui timbru de mediu in valoare de 5000 lei, pentru un autocamion. Am contactat o casa de ... (vezi toată discuția)
Cât ar putea dura un divorț și partaj în instanță? Cosmina91 Cosmina91 Bună ziua! Mă puteți ajuta, vă rog cu o părere referitoare la un posibil divorț prin instanță și partaj tot prin instanță? El nu accepta divorțul ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa mediu getagoghie getagoghie BUNA ZIUA, AS DORI SA STIU CUM POT SA PRIMESC BANII INAPOI DE LA TAXA DE MEDIU PLATITA IN IULIE 2016. FUNCTIONARII ANAF MI-AU SPUS CA NUMAI PE BAZA DE ... (vezi toată discuția)