avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare debit de Romtelecom
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare debit de Romtelecom

Buna seara, m-ar ajuta foarte tare un sfat sau niste lamuriri mai degraba. In 2008 am incheiat pe numele tatalui meu un contract cu cei de la Romtelecom pt servicii de internet si telefonie fixa, in urma serviciilor de proasta calitate, am renuntat sa platim ultima facutura (ultima luna a perioadei contractuale). Tin sa mentionez ca cererea pentru instalarea serviciilor s-a facut telefonic, iar pe contract a semnat mama mea, iar acordul tatalui meu nu exista nicaeri, ni s-a comunicat atunci ca e in regula.
Acum primesc zeci de notifacari de la o firma de recuperari unde ameninta cu recuperarea datoriei de 1800 de lei pe cale juridica. Partea nesimtita sa ii spun asa, este ca ei sustin ca suma acesta reprezinta taxa de reziliere, dar totusi contractul s-a incheiat pentru ca a expirat perioada contractuala.
Desi am incercat sa ma inteleg cu ei pentru plata nu am reusit pentru ca m-au contactat in intervale de 1 an,2 ,acum ma ameninta prin ceva executor judecatoresc (mai exact pe tatal meu)

Ce as vrea sa stiu este daca tatal meu este cumva legat din punct de vedere legal de acest contract si daca poate fi executat silit.

Si daca cineva mi-ar spune si cum sa scap de nemernicii acestia ar fi grozav::))
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:36, 13 Martie 2015
Fara sa cunoasteti situatia concreta si documentele existente la dosarul de executare silita ,este dificil de dat raspuns concret
Teoretic,-daca aveti motive intemeiate ,aveti dreptul sa formulati contestatie la executare
Trebuie atent analizate documentele de la dosar pentru a se constata daca creditorul in intervalul scurs de la momentul initierii procedurii de executare silita,a staruit in termen legal asupra cererii de executare silita-avand in vedere ca sustineti ca m-au contactat in intervale de 1 an,2 ,
Ar trebui analizat daca nu a intervenit termenul de prescriptie daca debitul este din 2008,dar si acest termen se intrerupe si se reia prin orice act intocmit de catre executor
nu stiu de existenta unui astfel de dosar si ce documente contine acesta. eu am primit de la ei doar notificari de plata cu amenintari de executare silita.
Pana la executare silita ar trebui sa va actioneze in judecata, cel mai probabil n-o vor face. Daca ati ajunge in fata instantei veti avea ocazia sa va aparati.
Pana atunci, nu ii mai luati in seama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am si eu o intrebare referitoare la executarea silita ... SMarius2016 SMarius2016 Buna ziua, Am si eu o intrebare referitoare la executarea silita si sper ca cineva cu competente in domeniu sa-mi poata raspunde. Problema mea este ... (vezi toată discuția)
Datorii banca roznovatstefan roznovatstefan In 2007 am luat de altex mai multe si am luat si un credit.In 2008 a venit criza nu am reusit sa mai platesc am pierdut locul de munca.In 2010 ma dat ... (vezi toată discuția)
Se mai poate cere executarea silita sau s-a prescris? narcisa_salbatica narcisa_salbatica Un credit contractat in 2008, achitat la zi pana in octombrie 2009 (ultima rata achitata)... pe parcursul acestei perioade, 2 somatii de plata, identice (doar ... (vezi toată discuția)