avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Preschimbarea certificatului de revolutionar peste ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Preschimbarea certificatului de revolutionar peste termen

In situatia in care un revolutionar care detine certificat conform L42/1990, nu a depus in termenul prev. de L.341/2004 cererea de preschimbare a certificatului iar Comisia Parlamantara a Revolutionarilor din Decembrie 1989 nu a dorit sa solutioneze aceasta cerere peste termen, motivand ca legislatia in vigoare nu-i acorda Comisiei atributul ..acordarii de derogari de la acest termen, indiferent de motivele invocate, ce posibilitatea are revolutionarul sa obtina acest certificat preschimbat?

Considerati ca se poate introduce o cerere de chemare in judecata ? Care este instanta competenta si care este obiectul (temeiul de drept, legea, etc)cererii ?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: DanyD , utilizator 14:00, 13 Martie 2015
Legea 341 a instituit anumite termene înlăuntrul cărora ar fi trebuit sa depuneti cererea de preschimbare. In cazul in care nu ati depus aceasta cerere, instanta respinge cererea pe acest motiv. Instanta competenta este Tribunalul si temeiul de drept este legea contenciosului si aceasta lege 341.
Problema este ca persoana in cauza a depus cererea de preschimbare DAR peste termenul instituit de lege.
Cum mai poate efectiv obtine aceasta persoana preschimbarea certificatului, vazand ce am scris mai sus?

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii revolutionari ifrimcristina ifrimcristina am o situatie pe care nu stiu cum sa o gestionez am un angajat care este revolutionar si nu stiu ce taxe trebuie sa ii platesc si ce taxe nu trebuie sa i le ... (vezi toată discuția)
Problema cu plata esalonata a indemnizatiilor pentru revolutionari CorneaCarmenElena CorneaCarmenElena Buna Seara. Tatal meu este revolutionar si i-a fost avizat certificatul de revolutionar in septembrie 2009.A mers la Buc, dupa el insa numele ii era gresit. ... (vezi toată discuția)
Legea revolutionarilor Cristina Vasile Cristina Vasile prin noua lege a revolutionarilor s-au stabilit o serie de drepturi pe care statul urmeaza sa le acorde revolutionatilor.Deasemenea, prin aceeasi lege ... (vezi toată discuția)