avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitarea banilor obtinuti ca desbagubire RCA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitarea banilor obtinuti ca desbagubire RCA

Buna ziua. As dori sa stiu daca bani care se obtin de la asiguratorul rca ca daune morale si materiale in urma unui accident urmat de deces sunt impozitati. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Daniel55 , utilizator 18:01, 13 Martie 2015
Un raspuns complet gasiti aici
www.avocatnet.ro/content/art...

Nu se impoziteaza: sumele incasate din asigurari de orice fel reprezentand despagubiri.
Nu sunt venituri impozabile despagubirile in bani sau in natura primite de catre o persoana fizica ca urmare a unui prejudiciu material suferit de aceasta, inclusiv despagubirile reprezentand daunele morale.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale adita74 adita74 Pentru prejudiciul moral suferit de un salariat, constatat de catre instanta judecatoreasca printr-o hotarare, se platesc contributii sociale? Daca da, in ... (vezi toată discuția)
Lmpozite pe despagubiri Aura2 Aura2 se plateste impozit pe venitul persoanei fizice obtinut cu titlul de despagubire de la statul bulgar? (vezi toată discuția)
Impozit daune morale si materiale getaz getaz avem un proces dosar penal in care am cerut daune morale de 19000 ron si 1000 ron daune materiale. am auzit din dif.surse ca trebuie sa platim 16%impozit la ... (vezi toată discuția)