avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... TRANSPARENTA TOTALA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

TRANSPARENTA TOTALA

Buna ziua,

Va rog sa mi spuneti cum trebuie sa procedez regulamentar.Sunt administratorul unei firme recent infiintate la care nu sunt angajat deoarece ,in urma activitatii depuse la o alta firma care din pacate a intrat in faliment beneficiez de ajutorul de somaj .Eu presupun ca firma pe care o administrez va avea profit cel putin pe perioada verii.Intrebarea mea este;-daca eu nu cer dividente la sfarsit de an pot merge in paralel si cu ajutorul de somaj ?Cum ma sfatuiti ?
Cel mai recent răspuns: DumitruMihai , utilizator 15:31, 13 Martie 2015
Nu are relevanta in cazul dvs. Doar cei care exercita activitati autorizate portivit legii (PFA, IF, II, profesii liberale) si realizeaza venituri lunare mai mari de 500 lei isi pierd indemnizatia de somaj.
Conf art 65 alin 1 lit a Cod Fiscal veniturile obtinute din dividende sunt considerate a fi venituri din investitii, iar conf art 15 alin 3 lit c HG 174/2002 realizarea unor venituri din investitii nu duce la incetarea indemnizatiei de somaj.
In concluzie, veti beneficia de somaj chiar daca veti lua si dividende.
Important e sa aveti profit. Succes.:thumbup:
Un raspuns formidabil,ASA DA !

MULTUMESC, O ZI BUNA IN CONTINUARE

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil si incasare dividende: se poate ? ContSters114803 ContSters114803 buna ziua am o mare nedumerire : daca sunt in concediu crestere copil incepand din februarie 2014 , pot incasa dividente de la firma in cadrul careia am ... (vezi toată discuția)
Administrator firma si indemnizatie ccc giacris giacris Stiu ca s-a tot discutat pe aceasta problema, insa nu sunt lamurita deloc. Un administrator care este si asociat la o societate comerciala si nu este angajat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj hp777 hp777 Buna ziua. Daca o persoana beneficiaza de indz. de somaj si deschide un SRL ca administrator unic, se intrerupe indz. de somaj? Si daca da in ce conditii, ce ... (vezi toată discuția)