avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

una seara!m an angajat la o firma acum 5 luni si am facut un curs de traininig si am in contract ca angajatul conform art 198 al 1 din codul muncii se oblliga sa nu paraseasca societatea cel putin 2 ani de la data finalizarii cursului
2in cazul in care angajatul solicita desfacerea contractului de munca inaunturul termenului prevazut in art 3 se obliga sa retunreze costurile suportate de catre angajatorul cu ocazia efectuarii proprotional cu perioada ramasa de efectuat in cadrul unitatii

problema este in felul urmator eu am luat niste bani in caserie....pe care i-am pierdut si de frica nu mam mai prezentat la munca...am luat legatura cu ei le am comunicat ce sa intamplat si au zis sa le dau banii am cazut de comun acord sa imi opreasca salariul aferent lunii febr +bonurile si diferenta o dau in 2 rate...totul ok pana cum
acum am primit pe mail convocare si este specifica ca in cazul in care nu ma prezint la convocarea facuta in condititile prevazute mai sus fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea fara efectuare cerecetarii disciplinare prealabile
Intrebarea mea odata ce le dau banii lipsa din caserie se poate sa ma puna sa platesc cursul de training?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:16, 23 Martie 2015
Da, exista posibilitatea sa fiti pus sa platiti acel curs.

Obligatia revine si salariatilor care au fost concediati in perioada stabilita prin actul aditional, pentru motive disciplinare, sau al caror contract individual de munca a incetat ca urmare a arestarii preventive pentru o perioada mai mare de 60 de zile, a condamnarii printr-o hotarare judecatoreasca definitiva pentru o infractiune in legatura cu munca lor, precum si in cazul in care instanta penala a pronuntat interdictia de exercitare a profesiei, temporar sau definitiv.
si eu daca nu ma voi prezenta la aceea convocare mi se va desface contractul de munca....iar referitor la suma se poate sa cad cu ei cumva la o intelegere in cazul in care ma pune sa achit sa nu ajung in instanta?
Intr-adevar, neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile prevazute de lege fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.

Puteti incheia un acord cu angajatorul cu privire la plata in rate.
pai o sa imi spuna el daca va trebuie sa achit trainingul>?ptr ca totusi este vorba totusi de o suma de bani f mare
In general, angajatorii fac o astfel de afirmatie.

Alte discuții în legătură

Contradictii in codul muncii - suspendarea c.i.m. pe perioada cercetarii disciplinare codulmuncii codulmuncii Conform codului muncii: - art: 52 alin. (1) lit. (a): c.i.m. poate fi suspendat din initiativa angajatorului pe durata cercetarii disciplinare prealabile; - ... (vezi toată discuția)
Convocare disciplinara in timpul sarcinii MateiMadalina MateiMadalina Buna ziua, Sunt insarcinata in 28 de saptamani,si am fost nevoita incepand de la 12 saptamani sa stau in concediu medical din cauza unor probleme cu ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract individual de munca AIAIOANA AIAIOANA Sunt salariat de 23 de ani la o unitate bugetara. In urma unor conflicte am ajuns in instanta cu conducerea si am fost condamnat 6 luni cu suspendare de o ... (vezi toată discuția)