avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Salarii compensatorii armata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Salarii compensatorii armata

Buna seara! Sunt nascut in 1961 si am iesit la pensie, la cerere, in anul 2013 . Mentionez ca am lucrat in armata - aviatie din anul 1983. Ar fi trebuit sa primesc salarii compensatorii pentru anii pana la limita de varsta, dar din 2010 nu se mai acorda acest lucru. As vrea sa stiu daca dupa 3 ani de la pensionare mai pot beneficia de aceste salarii compensatorii fara a mai actiona in instanta?
Din cate am auzit...daca in termen de 3 ani nu am primit salariile compensatorii si nici nu am actionat in instanta, aceste drepturi se pierd. Este adevarat? Va multumesc pentru ajutor.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:31, 15 Martie 2015
Da, este adevarat. Potrivit legislatie in materie , dreptul la actiune se prescrie in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului. In cazul dvs, dreptul la actiune s-a nascut la data iesirii la pensie.
Multumesc pentru raspuns! As mai dori sa stiu daca in cazul in care actionez in instanta pentru recuperarea salariilor compensatorii iar procesul se termina dupa cei trei ani (de la iesirea mea la pensie), mai este valabila prescrierea?
Actiunea in instanta trebuie exercitata in termen de maxim 3 ani de la data iesirii la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie, drept ,,salarii compesatorii,,... doru58 doru58 Am iesit la pensie din cadrul M.A.I., la data de 18.07.2013. Nu am primit ,,salariile compesatorii,,, intrucat, in fiecare an, din 2011, acest drept, in baza ... (vezi toată discuția)
Info ajutor pt nastere adrianas18 adrianas18 Buna ziua am facut cerere pentru ajutorul pentru nastere la un an jumatate dupa ce am nascut (conform Contractului Colectiv de Munca la Nivel National pe ... (vezi toată discuția)
Data inceput termen de prescriptie pentru solicitare compensarii zilelor de concediu neefectuate NeaMuffy NeaMuffy Buna, Am citit in diverse locatii ca termenul de de prescriptie pentru exercitarea dreptului de a solicita compensarea baneasca a zilelor de concediu de ... (vezi toată discuția)