avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Prescriptie, drept ,,salarii compesatorii,,...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Prescriptie, drept ,,salarii compesatorii,,...

Am iesit la pensie din cadrul M.A.I., la data de 18.07.2013. Nu am primit ,,salariile compesatorii,,, intrucat, in fiecare an, din 2011, acest drept, in baza unor acte normative, nu ,,s-a aplicat,, ....In prezent, am dreptul sa deschid o actiune in instanta?...Va intreb acest lucru deoarece, am auzit ca, exista un termen de prescriptie, de 3 ani!!! Cu multumiri anticipate,
Ultima modificare: Miercuri, 6 Septembrie 2017
doru58, utilizator
Cel mai recent răspuns: doru58 , utilizator 09:12, 10 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar, dreptul la actiune se prescrie in termen de 3 ani de la data iesirii la pensie.
Ce ar fi de facut in aceasta situatie?...de prescriptie,,...sa depunem actiune la CEDO?
La CEDO va trebui sa va judecati in tara si apoi daca pretindeti ca sunteti victima unei încălcări a drepturilor prevăzute de Convenția europeană a Drepturilor Omului va adresati acesteia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Septembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Este adevarat ca, termenul de prescriptie, in acest caz, nu este valabil?...Avand in vedere ca, la fiecare sfarsit de an, a fost emis cate un acte normativ, prin care se statua ca, in anul urmator, articolul in cauza, ,,nu se aolica,,?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

,,ajutoare la iesirea la pensie, din m.a.i. Decebal58 Decebal58 Sunt pensionat din 18.07.2013, in fiecare an a fost emis cate un act normativ, prin care anul urmator, nu se ,,aplica,, articolul prin care aveam dreptul la ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii armata rodicamovila rodicamovila Buna seara! Sunt nascut in 1961 si am iesit la pensie, la cerere, in anul 2013 . Mentionez ca am lucrat in armata - aviatie din anul 1983. Ar fi trebuit sa ... (vezi toată discuția)
,,salarii compesatorii,, pensionari m.a.i. doru58 doru58 Daca in prezent, exista vreun act normativ, prin care sa nu se aplice acordarea drepturilor legale? (vezi toată discuția)