avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Metode aplicate de firma de recuperari -hartuire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Metode aplicate de firma de recuperari -hartuire

Buna ziua ! Ma numesc Draganescu Florin si ceea ce ma facut sa apelez la ajutorul dumneavoastra este urmatoarea situatie : Datorita unor probleme familiale deosebite , avand rata la BCR la un moment dat nu am mai putut tine ratele in frau , astfel ca nu dupa mult timp dosarul meu a fost vandut firmei de recuperare EOS KSI . Rata de rambursat stabilita cu acesta firma este de 300 lei lunar , insa chiar daca nu pot plati in termenul stabilit , niciodata nu a fost sa nu platesc chiar si mai mult daca a fost necesar , insa cu toate acestea angajatii respectivei firme imi dau o multime de telefoane chiar si la ore nepotrivite sau zile de sarbatoare . Mereu imi cer sa fac efortul de a plati mai mult , ma amenita cu oprirea pensiei sau a altor venituri , ori daca se va recurge la o astfel de masura singura solutie e sinuciderea neavand o alta alternativa de a trai . Rugamintea mea este sa imi spuneti daca puteti , ce drepturi are aceasta firma si de ce le este permis sa faca astfel de presiuni ? cu stima florin d.
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 07:08, 17 Martie 2015
Mai in gluma, mai in serios, recuperatorii au drepturile pe care le dati d-voastra voie sa le aiba!
Cand ati mers la ,,negocieri", trebuia sa mergeti insotit de un avocat si in actul care s-a incheiat se putea stipula si o clauza prin care recuperatorii se obligau sa nu va ,,streseze".
Deoarece recuperatorii au oferit pt. creanta d-voastra maxim 10% din valoare, puteati negocia sa le platiti 50%, hai, 60%!
Sunt chestiuni pe care omului de rand nu i le explica nimeni, in schimb toti se inghesuie sa-l jupoaie!
Buna seara ! Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra , dar din pacate confruntandu-ma pentru prima data in viata cu asemenea situatie , nu stiam nimic despre firmele de recuperare si mai ales despre metodele destul de josnice folosite de acestea . Ar fi in avantajul meu daca incetez sa le mai trimit banii lunar si sa nu le mai raspund la telefoane , sau as putea avea alte surprize neplacute din partea firmei de recuperare ? va doresc o seara placuta si o noua saptamana plina de impliniri ! cu stima florin d.
Nu puteti sa nu le mai platiti, va vor da in judecata.
In schimb puteti sa ii dati in judecata pentru daune morale, intrucat va streseaza.
Au fost cazuri in care instanta a acordat 5.000 de lei daune morale impotriva societatilor de recuperari.
@cristina.....
,,Cazurile" au fost un caz si au ,,stresat" o copila, a fost sesizat parchetul si ,,convorbirile" au fost inregistrate.
@ceodeo
Puteti sa nu le mai trimiteti bani si sa-i obligati sa vina la negocieri intr-un singur caz: nu aveti bunuri mobile/imobile in proprietate si munciti la negru, sau la gri (sunteti platit cu salariul minim pe economie si restul ii primiti in mana).
Ganditi-va la urmatorul exemplu: aveti o datorie de 20.000 de lei dupa ce recuperatorii i-au facut ,,update". La salariul minim pe economie va pot retine 1/3, deci 325 de lei lunar. Socotind dobanzile, ajungeti sa lichidati datoria in 7-8 ani, asta daca platiti lunar si nu ,,ratati" vreo rata. Recuperatorii au platit bancii undeva pe la 10%, hai sa fie 2000 de lei. Vazand ca nu au ce sa va ia, ar putea accepta 8.000 de lei, intr-o singura transa. Banii astia vi-i da un ifn (gen provident).
Analizati-va situatia, consultati-va cu cineva priceput in astfel de cazuri si luati cea mai buna decizie pt. d-voastra.
Sugestia cu reclamat ,,stresul" la autoritati, merge, daca stiti sa le intindeti o cursa! Trebuie sa-i ,,provocati" (nici nu-i greu, totusi....) fara sa sa se poata dovedi ca i-ati provocat.
Aici chiar aveti nevoie de consilierea unui avocat.
Succes!
multumesc pentru raspunsuri si mai ales pentru sfaturi ! cu stima florin d.

Alte discuții în legătură

Incepe procedura de recuperare a datoriei ! Adi1991 Adi1991 Buna ziua! In cazul neplatii unei datorii la o firma de recuperari am fost anuntat ca incepe procedura de recuperare a datoriei , firma (recuperarea creantelor ... (vezi toată discuția)
Executare silita? DannielaZ DannielaZ Buna seara, Parintii mei au doua credite de nevoi personale facute in urma cu 5-6 ani. Ambele sunt fara ipoteca. Pana anul trecut si-au platit toate ... (vezi toată discuția)
Situatie mai complicata sammona21 sammona21 Buna ziua. Am o situatie mai complicata cu cateva banci si am nevoie de o parere. In anul 2008 am luat un credit de la o banca in valoare de 12000 lei la care ... (vezi toată discuția)