avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Incepe procedura de recuperare a datoriei !
Discuție deschisă în Executare silită

Incepe procedura de recuperare a datoriei !

Buna ziua! In cazul neplatii unei datorii la o firma de recuperari am fost anuntat ca incepe procedura de recuperare a datoriei , firma (recuperarea creantelor atat pe cale judiciara cat si pe cale amiabila ) . I-am contactat in privinta acestei datorii cu intentia de a plati in rate dar am fost luat de prost cand au , auzit asa ceva........avand un salar de 700 RON pe luna nu am de unde sa platesc datoria de 3200 RON in 2 rate#-o , acum daca va incepe executarea silita ce se poate intampla ? Vreau sa specific ca pe numele meu am doar poza din buletin :)) , deci se pot fi parinti buni de plata sau imi vor opri din salar ? Cu stima Adi
Ultima modificare: Marți, 22 Iulie 2014
Adi1991, utilizator
Cel mai recent răspuns: savysb , utilizator 20:30, 29 Iulie 2014
Buna ziua,
va pot scoate la vanzare silita "poza de pe buletin"!X-(
Va vor pune sa platiti in rate din salariu.
Sa fie sanatosi.
Consultati un avocat care sa va ajute in speta si sa va scape de belele.
Eu am incercat sa platesc in rate de 200 - 300 lei pe luna fara sa fie nevoiti de executarea silita dar nu au fost de acord decat in 2 rate ! Din salar imi pot opri de ex. 50% sau mai mult ? Vrea sa precizez ca mai am 2 rate in banca cu plata la zi fara nici o zi intarziere !
1/3 doar
de cand nu ati mai platit?
Nu mai are importanta, si-a recunoscut datoria, prescriptia e anulata.
Din cate stiu, "recuperatorii", adica firmele de recuperare creante prefera totul sau nimic. Cel mult plata datoriei in 2 rate, in 2 zile consecutive daca se poate.
Nu pot executa silit decat bunurile aflate pe numele dvs, iar poprirea pe salariu nu poate depasi 1/3 in cazul unei singure popriri.
Totusi, procedura de recuperare asa cum este definita de ei, nu inseamna neaparat executare silita ci mai mult o insistenta absurda cu telefoane, mesaje, scrisori, chiar si amenintari pentru a va induce o stare maxima de stres si a va aduce in situatia de a face pe naiba-n 4 si a va plati datoria urgent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca imprumut restanta dmion dmion Buna seara! In 2006 am facut un imprumut la o banca,cu valoarea imprumutului de 9000 RON. Am platit doar o singura rata si atat. Am fost trecut la biroul de ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante restante mutex mutex Buna ziua Am si eu o inrebare legata de ceea ce se poate executa. Acum cativa ani am facut 3 credite.1 este pentru un card de cumparaturi, unul pentru nevoi ... (vezi toată discuția)
Urgent!!!...executare silita kkoko kkoko Problema mea este urmatoarea,in urma cu vreo2 ani am luat un credit de nevoi personale ,datorita unor probleme nu am mai putut achita creditul.Banca a cesionat ... (vezi toată discuția)