avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si partaj bunuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si partaj bunuri

Sunt casatorit de 22 de ani . Impreuna cu sotia avem bunuri dobindite in perioada casatoriei. Prin activitatea depusa in principal de mine sotia a intrat in posesie de terenuri agricole , paduri si actiuni la Fondul proprietatea ca mosteniri din partea tatului ei ( decedat ). Intrebarea este ? in cazul unui divort eu pot sa am o cota parte din terenuri si actiuni la Fondul proprietatea ?
Cel mai recent răspuns: Florentina Paven , Avocat 15:57, 19 Iunie 2009
Bunurile dobandite de sotie prin mostenire nu sunt bunuri comune, ci proprii, ca atare ele nu vor intra in masa de partajat in caz de divort.
Dar in cazul in care casatoria se desface din vina sotiei as putea intra la partaj pentru bunrile dobindite de la stra-stra-bunicii ei ?
La partaj nu conteaza din vina cui se pronunta divortul. Ceea ce e important este ca partajul se poate face numai asupra bunurilor comune ale sotilor, iar bunurile dobandite prin mostenire, chiar in timpul casatoriei nu intra in aceasta categorie, deci rapsunsul este nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament doar de unul din soti roxice roxice Buna seara! Soacra mea nu mai locuieste cu socrul meu de cativa ani, insa nu sunt divortati. Si niciunul nu doreste sa inventeze divortul. Soacra mea doreste ... (vezi toată discuția)
Partaj? pretentii la divort? wap54 wap54 Va rog un sfat, inaintea casatoriei am dobandit prin mostenire o suma de bani. M-am casatorit ulterior dobandirii, am constatat ca nu am facut tocmai bine caci ... (vezi toată discuția)
Partaj tm tm As dori un raspuns la urmatoarea intrebare:sot si sotie intentioneaza sa divorteze de comun acord.In ce priveste partajul sotia intentioneaza sa introduca ... (vezi toată discuția)