avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Programul prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Programul prima casa

Buna seara,

Am rugamintea sa ma lamuriti cu o problema. O persoana care indeplineste conditiile pentru inscrierea in programul prima casa, daca primeste mostenire o casa se mai poate inscrie in acest program ? Scuze pentru repetitii.
Multumesc pentru eventualul raspuns.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:24, 15 Martie 2015
cota parte-Fractiune a dreptului de proprietate comuna asupra unui bun sau asupra unei mase de bunuri.
1/1 inseamna 1 adica una bucata casa care daca e mai mare de 50 m2 face ca persoana sa nu mai fie incadrata in program.
cititi cu atentie fragmentul si o sa vedeti ca persoana la care va referiti se incadreaza in program pt ca are o casa cu suprafata mai mica si o cota parte - fara sa conteze suprafata , mostenita.
@lucian, vb de un singur mostenitor ? Apoi e important de stiut ce inseamna " Primeste o mostenire ", avem un deces sau nu ?



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie credit prima casa Iryna_47462 Iryna_47462 Buna ziua! sunt in curs de derulare a unui credit prima casa si intampin probleme in legatura cu declaratia referitoare la proprietatea cu suprafata mai mica ... (vezi toată discuția)
Prima casa -Christian- -Christian- buna ziua. in urma cu 3 ani am dobandit cu titlu de mostenire un apartament de 55mp. mai pot aplica pentru prima casa? Sau numai dupa ce il voi vinde? (vezi toată discuția)
Proprietate exclusiva? raptory2003 raptory2003 Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatia: in urma decesului tatului meu, in urma succesiunii, mi-au revenit 3/8 parti dintr-un imobil. Conform Legii ... (vezi toată discuția)