avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... este calomnia inclusa in noul cod penal?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

este calomnia inclusa in noul cod penal?

Buna seara! Faptul ca cineva te acuza de ceva (jaful unui seif cu foarte multi bani) ce nu ai facut si te numeste hot,se numeste calomnie? Faptul ca esti luat de politie in miezul noptii si tu nu stii absolut nimic,plus ca pierzi zile de munca si ju ai cu ce sa platesti chiria si cu ce sa te intretii, se incadreaza in categoria daune morale (pe care ar trebui sa le suporte acuzatorul)? Ce este de facut in cazul acesta? Totul s-a intamplat in Anglia. Aici avocatul mi-a spus ca nu poate face nimic in privinta asta. In Romania credeti ca pot face ceva in legatura cu asta? Nu poate scapa asa usor persoana care ne-a ruinat planurile si viata de zi cu zi. Multumesc anticipat!
P.S. Nu sunt sigura daca am ales bine categoria
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 04:02, 16 Martie 2015
Nu e vb de calomnie, faceti plangere pentru denunt calomnios. Si in Anglia ar trebui sa fie pedepsita aceasta fapta, daca inca sunteti acolo, mergeti la politie.
Legile difera de la tara la tara,nu stiu cat de valabile sunt si aici. Daca as sti sigur ca poate plati pentru toate astea in Romania,as veni special pentru asta.
Denuntul calomnios este foarte greu de probat, trebuie sa dovediti ca el rau-voit v-a denuntat, daca el sustine ca asa a crezut, ca era convins ca d-voastra ati comis infractiunea, nu il poate nimeni sanctiona, din acest motiv, sactiuni pentru denunturi calomnioase sunt extrem de putine inspre deloc.
Ultima modificare: Duminică, 15 Martie 2015
Cris1971, utilizator
daca fapta s-a petrcut in Anglia, va judecati in Anglia dupa legile engleze nu romanesti
Cris1971 a scris:

Denuntul calomnios este foarte greu de probat, trebuie sa dovediti ca el rau-voit v-a denuntat, daca el sustine ca asa a crezut, ca era convins ca d-voastra ati comis infractiunea, nu il poate nimeni sanctiona, din acest motiv, sactiuni pentru denunturi calomnioase sunt extrem de putine inspre deloc.

Singura dovada,proba,este convorbirea telefonica unde este clar ca fapta lui a fost rau-voita.

Alte discuții în legătură

Plangere penala denunt calomnios Matrixw Matrixw buna seara. In timpul unei cercetari disciplinare am fost acuzat de un membru al comisiei ca il filmez cu camera ascunsa intr un pix.In acel moment a depus ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios Dana Marin Dana Marin Mai exista in CP infractiunea de denunt calomnios? Vreau sa fac o plingere pentru niste minciuni neprobate scrise despre mine, cu intentie rea, intr-o plingere ... (vezi toată discuția)
Calomnie janos04 janos04 Buna ziua.Copilul meu a fost acuzat pe nedrept de membrii unei formatii,ca a furat un microfon de la locul de munca(el fiind ospatar).A fost anchetat la locul ... (vezi toată discuția)