avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plata catre asociatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plata catre asociatie

buna ziua. sunt presedintele unei asociati de propietari bloc din buzau. intrebarea mea este: exista temei legal in care pot da in judecata un chirias nu propietar a unui apartament care nu-si achita datoriile catre asociatie ? mentionez ca propietarul de drept nu are nici un act legal de inchiriere. fiind deja un proces pe rol intre el si chirias.:(
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 09:19, 15 Martie 2015
Nu exista temei legal intrucat nu aveti nicio relatie cu chirisul. Proprietarul raspunde ptr plata intretinerii.
Legea 230/2007
Articolul 50 (1) Asociatia de proprietari are dreptul de a actiona in justitie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.
(2) Actiunea asociatiei de proprietari este scutita de taxa de timbru.
(3) Sentinta data in favoarea asociatiei de proprietari, pentru sumele datorate de oricare proprietar, poate fi pusa in aplicare pentru acoperirea datoriilor prin orice modalitate permisa de Codul de procedura civila.

Dumneavoastra in calitate de presedinte al asociatiei de proprietari, ar trebui sa cunoasteti foarte bine Legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si HG 1588/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luarea in evidenta la seful de bloc? bogobogobogo bogobogobogo Buna ziua M-am mutat in data de 15.10.2010 intr-un apartament pe baza de contract de inchiriere. - As dori sa aflu ce obligatii legale am fata de seful de ... (vezi toată discuția)
Despre legislatie asoc.locatari/proprietari teisoara teisoara buna ziua, va rog frumos,care sunt legile ,regulamentele,oridnele dupa care se infiinteaza si functioneaza o asociatie de locatari versus o asociatie de ... (vezi toată discuția)
Legislatie parti comune la bloc cprn1992 cprn1992 buna ziua! care este legea ce stipuleaza despre partile comune la care au dreptul toti locatarii de la bloc? multumesc!! (vezi toată discuția)