avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cazul anului , nimeni de la udriste nu stie sa dea un ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cazul anului , nimeni de la udriste nu stie sa dea un raspuns

Salut,
Sa va spun in 2 cuvinte cum este cazul meu.
In noiembrie am avut un accident pentru neacordare de prioritate (a intrat cineva in mine) vinovat fiind eu. Mi se retine permisul si se elibereaza dovada 2 saptamani. Cu 2 zile inainte de expirarea dovezii am mai facut un accident cu ranire. Am mai avut dovada 2 zile. Dupa asta am stat o perioada de 90 de zile fara sa prelungesc dovada. Dupa aceste 90 de zile am avut dovada prelungita. Intr-un final vine si decizia de neincepere a urmarii penale. Ma duc si eu la politie sa-mi zica cineva ce si cum. M-a trimis de la biroul de relatii cu publicul sa dau reexaminare. M-am dus, am dat, am luat. Acum cand m-am dus din nou la politie cu reexaminarea luata mi-au zis ca trebuie sa mai stau inca 90 de zile. Am innebunit. Nimeni nu stie daca se cumuleaza pedeapsa de la primul accident cu cea de la al 2-lea. La primul accident pedeapsa ar fi 60 de zile. Asta cica s-ar prelungi cu inca 30 de zile ca nu am dat retestare, dar nu aveam cum sa dau retestare in perioada respectiva pentru ca atunci cand am facut al 2-lea accident mi-au luat dovada de la primul, deci nu aveam pe baza la ce sa dau retestare.
Acum am facut o cerere de returnare a permisul la care primesc raspuns saptamana viitoare - dar cel la care am predat cererea mi-a zis sa nu ma gandesc la permis prea repede ca am de stat

Daca cineva a mai intalnit situatia asta(nu stiu cat de coerent am relaltat-o dar la momentul actual sunt un sac de nervi) va rog sa ma ajutati sau sa-mi spuneti si mie ce si cum
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2009
bbclaudiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters93643 , utilizator 18:13, 24 Iunie 2009
Contraventiile nu se contopesc, ci se executa succesiv in cazul asta.

Mai dai o retestare daca iti dau astia voie.

Alberto Kurtyan
suspendarea permisului e sanctiune administrativa, nu contraventie. Sunt 2 fapte, doua sanctiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat byfu94 byfu94 Salut am si eu o intrebare ... am avut un accident fara victime neacordare de prioritate+tamponare in 26.09.2014 , am avut dovada cam 7 luni de zile pana sa ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat 90 de zile cu dosar penal ASZI ASZI Am facut un accident la data de 01.06.2016 la Tg. Mures (nu am vazut semnul cedeaza si am intrat in intersectie, si din stanga a intrat in masina mea o alta ... (vezi toată discuția)
Dovada drept conducere Oprescu Christian Oprescu Christian Salut. In data de 16.11.2018 am savarsit un accident in urma caruia mi-a fost suspendat permisul 90 de zile. Am avut dovada pana in data de 01.12.2019 iar de ... (vezi toată discuția)