Am incheiat si eu un acord de mediere cu privind desfacerea casatoriei in instanta ... am si eu cateva intrebari ..daca ma poate lamuri cineva ..
1. la precizarea datei cand a fost incheiata casatoria s-a gresit luna .. in loc de 09 a trecut 08 incurca cu ceva procedura de divort ?
2. se precizeaza ca detinem un bun comun in valoare de 1000 de euro ( o masina care nu este inmatriculata pe niciunul dintre soti , dar se specifica ca eu ii restitui jumatate din suma adica 500 euro pana la la o anumita data care e trecuta cu pixul si nu redactata in acord
In primul rand va rog sa ne lamuriti daca acordul de mediere este incheiat inainte de a depune actiunea de in instanta, sau ati depus cererea de divort si partaj.
1. data casatoriei consemnata gresit, trebuie indreptata
2. cine a facut adaugirea pe acordul de mediere si cand?
a fost incheiat pe data de 10 03 inainte de a depunde actiune in instanta ... 2 .deci la respectivul punctul respectiv e scrie in felul urmator
Partile detin bunuri comune mobile in valoare de 1000 ( nu se specifica ce anume ) din care A*** F***** ( adica eu ) se obliga sa-i restitue jumatare (am scris cu tot cu greseli ca asa e trecut si pe hartie ) din suma adica 500 euro ( aici se specifica ce ) pana cel tarziu ..... peste care mediatoare a scris cu pixul 10.04 2015 (in 10 04 fii infatisarea la tribunal ) nu stiu parca imi miroase a ceva necurat ..va rog sa ma lamuriti
Actiunea in instanta este o cerere de hotarare de expedient sau o cerere de divort si partaj?
Bunurile mobile supuse partajului trebuiesc identificate, in speta masina (elementele trecute in cartea de identitate a autoturismului si talon). Problema este ca din care inteleg, niciuna dintre parti nu este proprietarul autoturismului, astfel ca nu o puteti partaja.
In acordul de mediere trebuia sfecificat ca ii restituiti jumatate din suma alocata pentru achizitionarea autoturismului, conform contractului de vanzare incheiat.
Orice erori materiale (date gresite) trebuiesc rectificate, si de asemeni adaugirile ulterioare semnarii acordului (mentiunea facuta cu pixul) este necesara a fi semnata de catre parti si stampilata de catre mediator. Asa cum se "prezinta" acum acordul de mediere, nu aveti sanse ca instanta sa il constiinteasca ca atare.
ok ... atunci am niste intrebari , deci acordul are semnatura si stampila mediatorului ... la fel si semnaturile noastre ? Sa zicem ca se respinde acordul de mediere ce se intampla apoi ? sau sa zicem ca accepta asa cum este , eu tot sunt obligat sa-i platesc 500 de euro chiar daca nu se specifica ce bun detinem impreuna ? sau daca ea la 1000 a iutat sa treaca si euro ? sau am alta varianta ... deci sa zicem ca accepta acordul de mediere si din cauza greseli la data incheierii casatoriei nu ne va acorda divortul .. e pobisil ca eu sa fiu totusi obligat sa platesc acei 500 de euro ? si cum se pot repara greselile din moment ce mediatoare a depus deja acordul la tribunal ?
Acum observat ca nici macar valoarea nu este trecuta corect (1000 euro). Din punctul meu de vedere, nu cred ca instanta va putea da o hotarare de expedient.
Rolul mediatorului se sfarseste odata cu inmanarea acordului de mediere partilor, cu exceptia situatiei in care partile, la recomandarea instantei, accepta medierea, astfel ca mediatorul este obligat sa depuna acordul la instanta (inclusiv in forma elecronica).
Daca nu ati acceptat medierea la recomandarea instantei,mediatorul si-a depasit investirea.
Divort prin mediator
kadir
am o intrebare in legatura cu divortul prin mediator.Parintii mei(mama in special)au inceput procedurile pt divort.Au ajuns la intelegerea ca apartamentul sa ... (vezi toată discuția)