avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Probleme juridice cu Politia Locala sector 6
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Probleme juridice cu Politia Locala sector 6

Buna Ziua, numele meu este Carmen, si doresc daca se poate sa ma ajutati cu un sfat.
In ziua de 5.03.2014 - ora 7.10 a.m, am iesit cu catelul afara la plimbare. Dupa cca.4-5 min, apare masina Politiei Locale care opreste langa trotuar (mentionez ca distanta intre mine si masina fiind de 4-5 m, eu situandu-ma pe spatiul verde din fata blocului) si imi spune "ceva" nu am auzit absolut nimic dar totusi raspunzand ca nu aud nimic. Atunci a coborat d-na politista, s-a prezentat sub forma neinteleasa de mine, fara sa-mi arate nici o legitimatie si mi-a cerut B.I. La ora 7.00 dimineata nu iesi cu B.I sa-ti plimbi catelul!
I-am spus spus numele meu dar nu am vrut sa-i dau si alte informatii privind identitatea mea deoarece nu am inteles ce gresisem. Fapt pentru care mi-a spus ca trebuie sa merg la sectie.
Dupa repetatele mele intrebari de a-mi spune ce s-a intamplat, mi-a raspuns ca nu aveam voie pe spatiul verde si ca nu am pungute la mine iar catelul nu era in lesa (la acea ora nu era absolut nimeni in acel loc, nu este un catel agresiv, are pana intr-un an, iar eu eram langa el deoarece fugise sa manance iarba si avem la mine un pachet de servetele).
Intrebarea mea este: Daca aveam pungi pentru strans dupa catel, oare d-na era sigura ca strangeam?
Atunci a mai venit si un domn politist (colegul doamnei) si la fel s-a comportat.
In incercarea mea disperata de a termina o discutie care ar fi putut incepe cu - " Buna ziua, sunt.... va rog sa iesiti de pe spatiul verde, deoarece nu aveti voie cu catelul.", celor doi politisti le-am spus ca trebuie sa plec acasa deoarece trebuia sa-mi duc copilul la scoala.
Mentionez ca la auzul acestui lucru au spus " nu plecati nicaieri pentru ca venim dupa dvs. IN CASA". Acesta nu este un abuz incununat cu intimidare? Si pentru ce? Oare prima data nu se da un avertisment ?
Cert este ca date mele personale le-am spus, au intocmit PV dar nu l-am semnat (amenda este intre 200 - 500 ron), am primit amenda de 400 ron, dupa cum mi-a si comunicat domnul politist, iar ca martor - si aici este o dilema pentru mine - este o persoana care nu o cunosc - nu era absolut nimeni acolo - iar dupa CNP-ul acestei persoane martor, reiese ca are 65 ani si locuieste in cu totul alta parte decat acolo unde a avut loc incidentul.
Stiu ca am gresit neavand la mine acele pungi, si as dori sa stiu daca pot face contestatie - termenul este de 14 zile? - si de unde a luat acest martor?
Cum ma sfatuiti sa procedez?
Va multumesc anticipat si imi cer scuze daca am scris prea mult.
Cel mai recent răspuns: zatara76 , utilizator 10:17, 25 Martie 2015
Buna ziua..cand aplica o sanctiune agentul constatator, in speta politistul local,imputernicit al Primariei trebuie sa tina cont de pericolul social al faptei cand aplica sanctiunea...lasand la o parte comportamentul lor de paznici de cimitire(asta au fost cand exista corpul gardienilor publici)atata pot ei de cand au fost infiintati la nivelul Primariilor sunt niste instrumente de colectare a banilor pt buget... mai departe...la rubrica martor nu trebuie sa figureze neaparat o persoana care sa asiste la ce s-a intamplat...puteau sa consemneze in pv ca datorita orei matinale nu s-a putut gasi un martor care de fapt asista la intocmirea procesului verbal....acum dvs trebuie sa asteptati sa intrati in posesia procesului verbal si daca doriti il puteti contesta la Judecatorie....dvs contestati continutul pv nu comportamentul politistilor....pt politisti va prezentati la sediul lor si daca doriti le faceti reclamatie pt comportamentul lor....cu respect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caine la bloc, obligatia de a curata mizeria pe care o lasa in gradina blocului Margareta72 Margareta72 Am un catel, metis, foarte pasnic si prietenos. Locuiesc la bloc si platesc la intreinere 3 lei pt el. Cand ies afara sa isi faca nevoile, ies fara lesa, ... (vezi toată discuția)
Zi de 13- amenda contraventionala ContSters79003 ContSters79003 buna dimineata! tocmai am fost amendata de pol comunitara pt lipsa pungii pt catel si as dori sa stiu unde o pot contesta, cum o pot contesta si daca ar fi ... (vezi toată discuția)
Contestarea amenzii Ruxandra  C Ruxandra C Buna ziua, Tocmai mi s-a intocmit un proces verbal cum ca nu aveam grija de catelul meu. As vrea sa precizez ca animalul se afla intr-un spatiu privat ... (vezi toată discuția)